Bağlar katliamının faillerinden 1'i daha tutuklandı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen, 2'si polis 13 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili bir kişi daha tutuklandı.

Haberler 15.12.2016 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Alnan bilgiye göre, 4 Kasmda merkez Balar ilçesi Aydn Arslan Bulvar çevik Kuvvet ube Müdürlüü binasn yaknnda PKKl teröristlerce 3 ton bomba yüklü minibüsün infilak ettirildii, 2 polis memurunun ehit olduu, 11 kiinin yaamn yitirdii 100ü akn kiinin yaraland saldryla ilgili soruturma sürüyor.

Soruturma kapsamnda gözaltna alnan 2 üphelinin emniyetteki ilemleri tamamlanarak adliyeye çkarld.

TUTUKLU SAYISI 6YE YÜKSELD

Savclktaki sorgularnn ardndan nöbetçi Sulh Ceza Hakimliine çkarlan üphelilerden biri devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozmak ile nitelikli adam öldürmek suçlarndan tutukland, dier üpheli ise adli kontrol hükümlerince serbest brakld. Böylece soruturmada tutuklu says 6ya yükseldi.

Saldrya ilikin daha önce 5 kii tutuklanm, 3 kii emniyetten, bir kii ise adli kontrol hükümlerince mahkemeden serbest braklmt.

Diyarbakrn Balar ilçesinde 4 Kasmda düzenlenen saldrda, polis memurlar Semih Turgut ve smail Mavita ehit olmu, 11 sivil yaamn yitirmi, 100ü akn kii yaralanmt.

Ana Sayfaya Git