Bağlar'a nefes aldıracak proje

Bağlar İlçe Belediyesi çok amaçlı, kültürel özellikli, botanik ve doğal iki modern park projesi hazırladı. İçinde kütüphane, yürüyüş, gezinti ve dinlenme alanları bulunan parkın Yenihal bölgesinde yapılması planlanıyor.

Haberler 12.03.2020 - 11:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar Belediyesi, farkndalk oluturmas beklenen iki park projesi hazrlad. çinde kütüphane, yürüyü, gezinti ve dinlenme alanlar bulunan parkn Yenihal bölgesinde yaplmas planlanyor. Toplam alan 42 bin metre kare olarak belirlenen parkta, yaz döneminde yaanan hava scakl dikkate alnarak vatandalarn nefes alabilecei bir yürüyü, gezinti ve dinlence alan oluturuldu. Ahmed-i Haninin isminin verilmesi planlanan parkn projesi Diyarbakrn geleneksel kent dokusuna uygun olarak dar sokaklardan geni eyvanlara, hayatlara açlan kaplarn tasvirlendii bir kurguyla ina edildi.

KÜTÜPHANE VE OKUMA SALONLARI

Parkn içinde 700 metrelik alanda kütüphane ina edilecek. Gün içerisinde örencilerin ders çalma aktivitelerine imkan salamasnn yan sra kentlinin okuma alkanl pekitirecek bir yapda kurguland. Kütüphane bölümünde okuma salonlar yer alacak ve örenciler istedikleri zaman gelip burada ders çalabilecek. Parkn içinde çocuklara yönelik oyun alanlar, engellilere yönelik olarak da özel tasarlanan bölümler yer alacak. Kompleks eklindeki park projesinde yürüyü yolu üzerinde yer alan duvarlarda; suyun serinletici etkisinin kentliye daha ferah bir ortamda vakit geçirmesi olana salamas açsndan kayrak kapl su duvar olarak ilevlendirildi. Duvarlarda korten malzeme ile kentin edebi ve sanatsal mirasn bugünlere tayan yazar ve sanatçlarnn isimleri, yazlar ve iirleri ile bezenerek ziyaretçilere sunulacak.

OTOPARK VE SPOR ALANLARI

Tüm bu mekansal alanlarn yan sra alann kuzey ve güney giriinde 4 tanesi engelli otopark olmak üzere 42 araçlk otopark, souk piknik yapmaya olanak salayan oturma bitirmeleri, seyir alanlar ve toplam uzunluu 650 metre olan kou parkuru ve çeitli spor aletlerinin olduu bir egzersiz alan yer alacak.

KU TÜRLER VE HAYVAN çETLER BU PARKTA OLACAK

Bir dier önemli proje ise ku cenneti temal park olacak. Yine Baclar Mahallesine bal Hamravat Evleri yaknlarnda hayata geçirilmesi düünülen ku cenneti temal botanik parkta ku türleri ve hayvan çeitlerinin olaca özel bir bölüme yer verilecei kaydedildi. Botanik özellikli park, ku cenneti ve hayvanat bahçesi eklinde geni yelpazeye sahip olarak planlanrken bu proje ile kentte bu alanda bir ilke imza atlarak önemli bir açn giderilmesi amaçlanyor.

ONAY ALIRSAK BU YIL BALAYACAIZ

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, ilçenin modern yüzü olacak iki projenin yapmna ilgili kurumlardan onay aldktan sonra bu yl içinde balamay planladklarn söyledi. Bakan Beyolu, Projelerimiz ve projelerimizi hayata geçireceimiz alanlar hazr. lgili kurumlarla görümelerimiz devam ediyor. Onay almamz halinde hemen balayacaz. Bu iki park hem kentin yeni yüzü olacak, hem vatandalarmzn yeni nefes alanlar olacak. Kütüphane, oyun salonlar, engellilere yönelik alanlar, ku cenneti ve hayvan bölümleri nedeniyle de vatandalarmza huzurlu bir yaam imkan sunacak. Balarmza hizmetin en güzeli yakr dedi.

Ana Sayfaya Git