Başbakan Yıldırım : Yönetimde istikrar açısından barajın yüzde 10 olarak devam etmesi düşünülebilir

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, ABD'de kaldığı otelden Thomas Jefferson Anıtı'na yürüyüşü sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Haberler 10.11.2017 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, Barajn yüzde 10 olarak muhafaza edilmesinin esprisi ne, yönetimde istikrar. Yönetimde istikrar açsndan barajn yüzde 10 olarak devam etmesi düünülebilir. Ancak temsilde adalet noktasnda seçim sistemi topyekun deitirilecekse, o zaman bütün bu meselelerin birlikte ele alnmas gerekir. Bu konular dier partiler tarafndan gündeme getirilirse biz de gayet tabii ki her türlü öneriyi birlikte oturur, deerlendiririz diye konutu.

BARAJIN YÜZDE 10 OLARAK MUHAFAZA EDLMESNN ESPRS NE, YÖNETMDE STKRAR

MHP Genel Bakan Bahçelinin seçim barajyla ilgili sözlerine ilikin Babakan Binali Yldrm, Barajn yüzde 10 olarak muhafaza edilmesinin esprisi ne, yönetimde istikrar. Yönetimde istikrar açsndan barajn yüzde 10 olarak devam etmesi düünülebilir. Ancak temsilde adalet noktasnda seçim sistemi topyekun deitirilecekse, o zaman bütün bu meselelerin birlikte ele alnmas gerekir. Bu konular dier partiler tarafndan gündeme getirilirse biz de gayet tabii ki her türlü öneriyi birlikte oturur, deerlendiririz. Artlaryla, eksileriyle deerlendirir, karar veririz. Yani tek bamza deiliz ki kalksn, artsn, eksilsin demek çok anlaml olmaz. Seçim kampanyamzda dorusunu isterseniz seçim barajna yönelik bir taahhütte bulunmadk. Anayasa deiiklii kampanyasnda bu sistem deiiklii ile Türkiyede sürekli iktidar, sürekli istikrar döneminin balayacan, artk zayf iktidarlar döneminin sona ereceini söyledik dedi.

LKLERMZN MÜKEMMEL DÜZEYDE OLDUUNU SÖYLEMEMZ DORU OLMAZ

Babakan Binali Yldrm Amerika ile ilikilerimizin mükemmel düzeyde olduunu söylememiz doru olmaz. Ciddi sorunlarmz var. Bu sorunlarn artk geride braklmas,

gelecee odaklanlmas yönünde düüncelerimizi muhatabmza aktaracaz diye konutu.

UYUM YASALARIYLA LGL HAZIRLIK çALIMALARI U ANDA DEVAM EDYOR

Babakan Binali Yldrm, Uyum yasalaryla ilgili hazrlk çalmalar u anda devam ediyor. Her parti kendi açsndan bir hazrlk çalmas yapyor. AK Partide oluturduumuz bir komisyon var. Bu komisyon imdi tüm mevzuat taryor. 16 Nisan referandumundan sonra yaplan deiikliklere uygun bir ekilde hangi kanunlarda deiiklik yaplmas gerektiinin taramasn yapyor. Bunlarla ilgili deiiklik teklifleri Meclise getirilecek ve görüülecek dedi.

GÜLENN ADES TALEB

FETÖ eleba Gülenin iadesi talebi ile ilgili olarak ise Babakan Yldrm, Bizim tarafmzdan bütün her ey, eldeki bütün bilgiler, belgeler gönderildi. Bu bakmdan yeni bir belge sunma ihtiyac yok. Gereinden fazla da belge sunuldu diyebilirim. Bundan sonra beklentimiz, Amerika Birleik Devletlerinin ilgili makamlarnn harekete geçmesidir diye konutu.

BZ BUNUN ARTIK ZAMANININ GELDN GÖRÜMELERDE GÜNDEME GETRECEZ

PYD/YPG ile birlikte DEA mücadelesi konusunda Amerikal yetkililerin, Bu bir tercih deil, mecburiyettir ve bu birliktelik geçici, sadece DEA yok etmeye yönelik bir birliktelik. Ondan sonra biz kendi yolumuza, onlar da kendi yoluna gidecek. eklinde sözlerini hatrlata Babakan Yldrm, Biz bunun artk zamannn geldiini görümelerde gündeme getireceiz. dedi.

KEND ç MESELELER

Suudi Arabistanda yaanan gelimelere yönelik soruya Babakan Yldrm, Detaylarn, ayrntlarn çok bilmediimiz konuda yorum yapmamz yanl olur. Kendi iç meseleleri. Belli ki içeride birtakm sorunlar var, kendi aralarnda bunu hallemeye çalyorlar. diye konutu.

BABAKAN YILDIRIM WASHNGTONDA YÜRÜYÜ YAPTI

Babakan Binali Yldrm, resmi ziyaret için geldii Washingtonda, konaklad otelden Kore Ant, Martin Luther King Ant ve Thomas Jefferson Antna yürüyerek gitti. Antlar ve heykeller bölgesinde souk havaya ramen yürüyüünü sürdüren Yldrm, yol üzerindeki bir banka oturarak fotoraf çektirdi.

KANAAT ÖNDERLERYLE TÜRK-AMERKAN LKLERN ELE ALDI

Babakan Yldrm Türkiyenin Washington Büyükelçilii Rezidansnda düzenlenen yemekli toplantda kentteki kanaat önderleriyle Türk-Amerikan ilikilerini ele ald. Büyükelçilii Rezidansnda düzenlenen ve yaklak iki saat süren yemekli toplantya Amerikal emekli diplomatlar ve düünce kuruluu temsilcileri katld.

Ana Sayfaya Git