Başbakan Yıldırım'dan 'Danıştay' açıklaması: Milletin kararının üzerine hiçbir mahkeme, karar ihdas edemez

Başbakan Binali Yıldırım, CHP'nin Danıştay kararıyla ilgili "Seçimler konusunda, YSK'nın verdiği karar kesindir. Bunun üzerine herhangi bir yargı yolu yoktur. Buna rağmen istedikleri yere gidebilirler. Neticede, milletin kararının üzerine hiçbir mahkeme, karar ihdas edemez" dedi.

Haberler 22.04.2017 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Yldrm, Ankarada cuma namaz çk, basn mensuplarnn gündeme ilikin sorularn yantlad. Olas Rakka operasyonuyla ilgili Türkiyenin tavrna ilikin açklamalarda bulunan Yldrm, snrlarnn dnda tehdit olduu sürece Türkiyenin gereken karl her zaman vereceini vurgulad. Babakan Yldrm, Ülkemizin hem içeride hem darda birliine, beraberliine, kardeliine kast eden bütün terör örgütleriyle amansz mücadelesi devam ediyor. Bölgede birkaç gün önce balatlan operasyonlarda, bugüne kadar 30 civarnda terörist etkisiz hale getirildi. çileri Bakanmn verdii bilgiye göre, bu operasyonlar devam ediyor. çukurcada maalesef saha taramalar esnasnda 2 üstemenimiz ehit edildi ve karl hemen verildi. Oradaki terör yuvalar darmadan edildi. Bu mücadele devam edecek. Türkiyenin snrlarnn dnda da tehdit var olduu müddetçe bu tehdit, kimden gelirse gelsin Türkiye hepsine gereken karl verir. Önemli olan ülkemizin güvenliidir. Milletimizin can ve mal emniyetidir ve hudutlarmzn güvenliidir. Bunu Türkiye, her art altnda salayacak güçtedir diye konutu.

BZM DE ABDNN KARARI OLACAKTIR

Türkiyenin ABD ile DEAa kar mücadelede tavrnn çok açk ve net olduunu vurgulayan Yldrm, Nasl i birlii yapacamz, her seviyede kendilerine aktarlmtr. Bu artlar altnda karar, bizim deil; karar, ABDnin karar olacaktr. Sayn Cumhurbakanmz, 19-17 Mays gibi yeni Bakan Trump ile bu konuda kapsaml bir görüme yapacak ve ona göre hareket edilecektir. u esnada varsaymlar esas alarak, bir kanaat oluturmak, bir ey söylemek yanl olur. Yanl olmayan tek ey, Türkiyeye içeride ve darda zarar verecek kim varsa arkasnda kimin olduuna bakmadan gereinin yaplacadr. Bunun bilinmesi gerekir dedi.

STEDKLER YERE GDEBLRLER

CHPnin Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) kararyla ilgili Dantaya bavuraca yönündeki kararn deerlendiren Babakan Yldrm, unlar söyledi: Millete gittik. Karar millet verdi. Milletin kararn mahkemelerde ikayetle düzeltmek, demokrasinin bir yolu deildir. Tabi ki itiraz hakkn sadece CHP deil, herkes kullanma durumundadr. Kullanmak isterse buna diyecek bir eyimiz yoktur; ama millet, sözünü söylemitir. Yüzde 25 milyon 200 bine yakn vatandamz evet vermi, 23 milyon civarnda vatandamz da hayr demitir. Evet sonucu böylece tecelli etmitir. Bu meselenin, milletin iradesine, kararna rza göstermemek; demokrasiye gerektiine kadar inanmamak anlamna gelir. çözümü baka mecralarda, baka yerlerde arama anlamna gelir. Bunlar beyhude gayretlerdir. Milletin zamann daha fazla israf etmenin bir manas yoktur. Esasen YSK, yaplan her seçimle ilgili itirazlar karara balar ve mesele biter. Seçimler konusunda YSKnn verdii karar kesindir. Bunun üzerine herhangi bir yarg yolu yoktur. Buna ramen gayet tabi istedikleri yere gidebilirler. Neticede, milletin kararnn üzerine hiçbir mahkeme, karar ihdas edemez

ANA MUHALEFET PARTSNDE KM SON SÖZÜ SÖYLÜYOR, ANLAMI DELZ

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykaln referandum sonuçlarna ilikin Maç bitmedi. Ofsayttan gol atld iddias var. Maç devam ediyor, daha ikinci devre var açklamas hakknda görüleri sorulan Babakan Yldrm, Yenilen pehlivan güree doymaz. Onlar eer böyle bir yol benimsiyorsa bu demokratik bir yol deildir. Milletin kararn sindirmemek anlamna gelir. Bu da ana muhalefet partisine yakmaz. Ana muhalefet partisinde kim son sözü söylüyor, onu da anlam deiliz. Bugünlerde ana muhalefet partisinde herkes ayr bir telden çalyor. Tam bir kakafoni hakim diye konutu.

Ana Sayfaya Git