'Başkanlık seçimlerinde Gül aday olursa bu ciddi bir tablodur'

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, katıldığı canlı yayın programından Kemal Kılıçdaroğlu ile alakalı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberler 02.05.2017 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP eski Genel Bakan Baykal, bilindii üzere olayl bir ekilde partiden ayrlmt. Ve sonra da Antalyadan aday olmutu. u sralar CHP Antalya Milletvekili ve eski Genel Bakan Deniz Baykal, 2019 ylnda geçilecek olan bakanlk seçimleri ile alakal Klçaroluna göndermelerde bulundu. Deniz Baykal, CHP Genel Bakan Kemal Klçdaroluna göndermelerde bulunarak, eer ki bakanlk seçimlerinde aday olmazsa partiyi braksn dedi. Ahmet Hakann CNNTURKteki programna dahil olan Baykal, konuyu yerel siyasete dayandrarak, Yerel siyasetin ötesinde, ulusal siyasetin artk tek hedef var, cumhurbakanl. Bunun gerei yüzde 49 olarak ifade ettiimiz Hayr dayanmasn daha da büyütecek bir anlay içerisinde siyaset tarz. Parti artk kendisini bir ölçüde amak zorunluluu ile kar karya, bunu anlamamz lazm. 49u yakalayabildii ve arttrabildii ölçüde yararl olabilir. dedi.

ADAY OLMASI ART

Eer ben aday deilim diye bir karar alrsa Genel Bakan, ne yapacaz. CHP, cumhurbakan aday olmay kabul eden, talep eden veya ikna edilen ne kadar insan varsa onlarn tümünü derhal kurultayn olaanüstü çarp, o kurultayda genel bakan olarak kimi istiyorsanz seçin o adaynz olacaktr demesi lazm.

Abdullah Gülün adayl ile alakal kendisine sorulan sorular yantlayan Baykal, Eer çkarsa bu ciddi bir tablodur. Sayn Gül, cumhurbakan aday olmay, bu siyasi balantlar dikkate alarak, bu 49urencide etmeyecek bir anlay içinde aday olarak çkma eilimi sergilerse ona baklr. Varsa öyle bir niyeti Sayn Gülün deerlendirilmesi gerekir. eklinde konumasna devam etti.

Ana Sayfaya Git