Başkanlara operasyon!

Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında Van'ın Erciş ilçesinde Belediye Başkanı HDP'li Yıldız Çetin ile 3 kişi, Hakkari Belediye Başkanı HDP'li Cihan Karaman ile Yüksekova Belediye Başkanı HDP’li Remziye Yaşar ve başkan yardımcısı İrfan Sarı, gözaltına alındı.

Haberler 16.10.2019 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Öte yandan Mardinin Nusaybin Belediye Bakan HDPli Semire Nergiz, Belediye Bakan Yardmcs Ferhat Kut ve Belediye Meclis Üyesi Mehmet Emin Alkan gözaltna alnd.

HABER MERKEZ

Terör soruturmas kapsamnda düzenlenen operasyonda Vann Erci ilçesinde Belediye Bakan HDPli Yldz çetin ile 3 kii, Hakkari Belediye Bakan HDPli Cihan Karaman ile Yüksekova Belediye Bakan HDPli Remziye Yaar ve bakan yardmcs rfan Sar, gözaltna alnd. Öte yandan Mardinin Nusaybin Belediye Bakan HDPli Semire Nergiz, Belediye Bakan Yardmcs Ferhat Kut ve Belediye Meclis Üyesi Mehmet Emin Alkan gözaltna alnd.

TERÖRDEN GÖZALTI

Mardin Cumhuriyet Basavclnca yürütülen terör soruturmas kapsamnda 3 kii hakknda yakalama karar çkarld. lçe Emniyet Müdürlüü ekiplerince adreslerine düzenlenen operasyonda HDPli Nusaybin Belediye Bakan Semire Nergiz, Nusaybin Belediyesi meclis üyeleri Mehmet Emin Alkan ve Ferhat Kut yakaland. Gözaltna alnan üphelilerin emniyetteki ilemleri sürüyor.

Öte yandan polis ekiplerince Nusaybin Belediyesinde de arama yapld.

ERçTEK GÖZALTI

Vann Erci ilçesinde haklarnda yürütülen terör soruturmas nedeniyle HDPli Belediye Bakan Yldz çetin ve ilçe bakan akir Asl ile 2 yönetici gözaltna alnd.

Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, bölücü terör örgütü PKK/KCK ve i birlikçilerinin deifre edilmesi ve faaliyetlerinin engellenmesine yönelik çalmalar sürüyor.

Bu kapsamda Erci Cumhuriyet Basavclnca PKK/KCK silahl terör örgütüne üye olmak suçundan yürütülen soruturma kapsamnda lçe Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda, HDPli ilçe Belediye Bakan Yldz çetin, meclis üyesi Bayram çiçek, HDP lçe Bakan akir Asl ve ilçe yöneticisi Hücret Kandemir gözaltna alnd.

üphelilerin ev, i yeri ve üst aramasnda çok sayda örgütsel dokümanla dijital materyal ele geçirildi. Gözaltna alnan 4 üphelinin emniyetteki ilemleri sürüyor.

HAKKARDEK OPERASYON

Hakkari Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda, l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince sabah saatlerinde e zamanl operasyon düzenlendi.

Hakkarideki operasyonda HDPli Hakkari Belediye Bakan Cihan Kahraman ve Yüksekova Belediye Meclis Üyesi rfan Sar gözaltna alnd.

Yüksekova Belediye Bakan Remziye Yaar da Ankara Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince çankayada bir adreste yakaland.

Gözaltna alndktan sonra Terörle Mücadele ube Müdürlüüne getirilen Yaarn ilemlerinin tamamlanmasnn ardndan Hakkariye gönderilecei örenildi.

Emniyet müdürlüü ekipleri, Hakkari ve Yüksekova belediyesi çevresinde geni güvenlik önlemi alarak içeride arama yapt. Baz doküman ve malzemelere el konuldu.

Vann Erci ilçesinde de PKK/KCK silahl terör örgütüne üye olmak suçundan yürütülen soruturma kapsamnda HDPli ilçe Belediye Bakan Yldz çetin, meclis üyesi Bayram çiçek, HDP lçe Bakan akir Asl ve ilçe yöneticisi Hücret Kandemir gözaltna alnmt.

SOBYAL MEDYA GÖZALTILARI

Bar Pnar Harekatna ilikin Bingölde sosyal medya üzerinden PKK/KCKya destek verdii, hesaplarnda örgütü övücü, destekleyici paylam yapt ve aslsz haberler yayd belirlenen 10 üpheli tespit edildi.

l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekiplerince düzenlenen e zamanl operasyonda, 10 zanl yakaland.

Emniyetteki ilemlerinin ardndan adliye sevk edilen zanllardan 3ü tutukland, 7si adli kontrol artyla serbest brakld.

Ana Sayfaya Git