Başkanlara operasyon!

Büşükşehir Belediyesi Başkanlık görevinden alınan Mızraklı'nın da aralarında bulunduğu, Kayapınar, Bismil ve Kocaköy Belediye Başkanları, terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Haberler 22.10.2019 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca 19 Austos günü Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakanl görevinden alnan HDPli Selçuk Mzrakl ile Kayapnar, Bismil ve Kocaköy belediye bakanlar gözaltna alnd.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen terör soruturmas kapsamnda l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince HDPli belediyelere yönelik operasyon balatt.

HDPL BAKANLARA OPERASYON

Dün sabah saatlerinde operasyon balatan Terörle Mücadele ubesi Ekipleri, hakkndaki terör soruturmas kapsamnda çileri Bakanlnca görevinden alnan Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan HDPli Selçuk Mzraklnn da aralarnda bulunduu Merkez ilçe Kayapnar Belediye Bakan HDPli Kezban Ylmaz, Bismil Belediye Bakan HDPli Orhan Ayaz gözaltna alnd.

KAYAPINAR BELEDYESNDEK ARAMA

Gözalt ilemlerinin ardndan Kayapnar lçe Belediyesinde polis ekipleri kapsaml arama yapt. Uzun süren aramalarn tamamlayan polis ekipleriyle, Belediye önüne gelen HDPli milletvekili Saliha Aydeniz ve partilelir arasnda tartma yaand. Aydeniz ile Polis Amiri arasnda çete tartmas yaand. Aydeniz, Polislere çete deyince gerginlik büyüdü. Aydeniz ile polis amiri arasnda u diyalog yaand.

POLS AMR VE AYDENZ TARTIMASI

Aydenize polis amiri, Biz çete deiliz devletiz deyince, Aydeniz de Orman kanunlarn uyguluyorsunuz, çetesiniz karln verdi. Polis amiri, Biz orman kanunlarn uygulamyoruz. Devletin kanunlarn uyguluyoruz diyerek, karlk verdi. Armalarn sona erdiini belirten polis amirinin bu sözü üzerine HDPli Aydeniz ile beraberindeki bir grup partili ve belediye çalanlar sloganlar atarak belediye binasna geçti. Gözaltna alnan üphelilerin emniyetteki ifade ilemleri ise sürüyor.

KOCAKÖY BELEDYES BAKANI DA

Buarada, Kayapnar ve Bismil belediyelerine yönelik düzenlenen operasyonlarn ardndan HDPli Kocaköy belediyesine de sabah saatlerinde polis ekiplerince arama balatld. Belediye binas çevresinde güvenlik önlemi alan polis ekiplerinin arama çalmalar sürerken, Kocaköy Belediye Bakan HDPli Rojda Nazler ile Muhasebe Biriminden sorumlu Mehmet Burhan ve mar lerinden sorumlu Hamdullah Arasta gözaltna alnd. Nazler ve 2 çalann jandarmadaki ilemleri sürüyor.

HDPLLERN BASIN AçIKLAMASI

Gözalt ve aramalara tepki amacl HDPliler Kayapnar Belediyesi önünde basn toplants düzenlemek istedi. Kayapnar Belediyesi önünde yaplmak istenilen basn açklamas polis tarafndan engellendi. Uzun süren gerginlik ve müdahalenin ardndan açklama HDP Kayapnar ilçe binasnda gerçekletirildi.

RADEMZE SAHP çIKACAIZ

HDP Diyarbakr l Ebakan Zeyat Ceylan, Arkadalarmz kriminalize etmek istiyorlar. Onlar bizim halkmz temsil etmeye devam edecekler. Gözaltlar protesto edip onlara sahip çkacamz belirtmek isterim. Belediyelerimize ve irademize sahip çkmaya devam edeceiz. 4 parça Kürdistanda yaayan Kürtler birlik olsun. Rojavaya yaplanlar, tüm Kürtlere yaplmak istenendir iddiasnda bulundu.

BELEDYEDEK ARAMA HUKUKSUZ

Kayapnar Belediyesi Bakan Yardmcs Davut Kesen ise kayyum sürecinin batakla doru sürüklendiini dile getirerek, kendilerinden öç alndn ileri sürdü. Kesen Mevcut sistem intikamc bir güçle yaklalyor. Hukuksuz bir tarzda belediye içinde aramalar yapld. Belediye abluka altnda, halkn direnci bu ablukay ykacaktr. Halk her zaman olduu gibi partisine, belediyesine sahip çkacaktr. Bu sistem Kürt halknn seçilmilerinden özür dileyecek diye konutu.

ONLAR KAYBEDECEK

HDP Diyarbakr Milletvekili Dersim Da ise Kürt kazanmlarna karn topyekün bir saldr balattn belirterek, Belediye binasnda kimse yokken arama yaptlar. çalanlarn telefonuna el koydular, imdi de bir abluka var. Belediye gelmek isteyen halka engel oluyorlar. diye konutu.

YEREL YÖNETMDEN AçIKLAMA

Öte yandan, HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu E Genel Bakan Yardmcs Salim Kaplan imzasyla yaplan açklamada, Belediye e bakanlarmzn gözaltna alnmalarnn bu belediyelerimizi de kayymlarla gasp etmek amacyla yapld ortadadr. Türkiyede seçme ve seçilme hakk her ne kadar anayasa ve yasalarla ksmen güvence altna alnm görünse de, uygulamada bu asgari haklarn dahi yok sayld tüm ülke ve dünya kamuoyunun malumudur denildi.

NUSAYBN BAKANI NAKLEDLD

Tutuklanmas ardndan yerlerine kayyum atanan Nusaybin Belediyesi Bakan Semire Nergiz ve yardmcs Ferhat Kut, Elaz T Tipi Kapal Cezaevine sevk edildi. Nergizin tutuklanmasndan sonra 18 Ekimde Nusaybin Belediyesine kayyum atanmt.

ERZNCAN ESK L BAKANI

Erzincan l Emniyet Müdürlüü ekipleri, PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin tespit edilip, engellenmesine yönelik sürdürdüü çalmalar kapsamnda, daha önce HDP l Bakanl yapan Ayhan Pakkan gözaltna ald. Pakkan, sorgusunun ardndan 17 Ekim günü sevk edildii adliyede, çkarld mahkemece tutukland.

Erzincan Valiliinden yaplan açklamada, Ayhan Pakkann PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin tespiti ve engellenmesine yönelik sürdürülen çalmalar kapsamnda gözaltna ald bildirilerek, Terör örgütü mensuplarna milis ibirlikçilik yapt tespit edilerek, 16.10.2019 tarihinde Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekipleri tarafndan gözaltna alnm, 17.10.2019 tarihinde çkarld adli makamlarca tutuklanmtr denildi.

Ana Sayfaya Git