Baba Safitürk: Dönemin emniyet amiri de faildir

Mardin'in Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün katledilmesi ile ilgili mahkemede davacı sıfatıyla konuşan baba Safitürk, oğlunun katledilmesi olayında dönemin emniyet amirinin de fail olduğunu savunarak, konunun araştırılmasını talep etti.

Haberler 22.11.2019 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2016 ylnda PKK tarafndan katledilen Mardinin Derik lçesi Kaymakam Muhammet Fatih Safitürkün katledilmesine ilikin davada yerel mahkemece haklarnda beraat karar verilen 8 sann, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesinde sanklarn yarglanmalarna devam edildi.

3üncü Ceza Dairesinde görülen durumaya, tutuksuz sanklar Tahsin Erda, Fikret Bai, Vedat Erol, Zuhal Dalçin, Zinet Erda, Mehmet Deniz ve sank avukatlar katld. Tutuksuz sank Nursel Erenin ise Krehirden Ses ve Görüntülü Biliim Sistemi (SEGBS) ile baland durumaya sank Devran Aslan da katlmad.

çileri Bakanl ve Mardin Valiliinden temsilcilerin hazr bulunduu durumay, baba Asm Safitürk ve yaknlar ile Gaziantep Valisi Davut Gül, Kilis Valisi Recep Soytürk, Derik Kaymakam Hakan Kafkas, ahinbey Belediye Bakan Mehmet Tahmazolu ve vali yardmclar da izledi.

Mahkeme bakan, sank Erenin yannda avukat olmad için bir sonraki celse savunmasn alacan söyledi.

Durumaya SEGBS ile balanan tank Mustafa Dinçer de makam oförü olduunu belirterek, Olay srasnda telsiz bataryalarn almak için kaymakamla gelmitim. Toplant odasna girdiim srada patlama oldu. Patlama sonucu ben srtmdan yaralandm. Patlamadan sonra, kaymakam beyi hastaneye götürmek için aa indirdik. Ambulans diye baryorlard. diye konutu.

Tank Dinçer, Emniyet amirinin salk görevlilerine müdahale ettirmeme gibi bir durumu oldu mu? sorusu üzerine, böyle bir durumun olmadn belirterek, Kaymakam beyi aa indirdikten sonra emniyet amiri geldi, salk görevlilerine kesinlikle müdahalede bulunmad. dedi.

Bu arada söz alan baba Asm Safitürk, olunun katledilmesi olaynda dönemin emniyet amirinin de fail olduunu savunarak, konunun aratrlmasn talep etti.

Mahkeme heyeti, Safitürkün cep telefonun incelenmesine ve aralarnda dönemin emniyet amiri M.H.Knin de bulunduu dinlenmeyen tanklarn dinlenmesi için ilem yaplmasna karar vererek, durumay 23 Ocak 2020 tarihine erteledi.

Aabey Ali Haydar Safitürk, duruma sonras gazetecilere yapt açklamada, olay yeri incelemenin olaydan çok sonra yapldn, dönemin emniyet amirinin olay yerindeki tüm delilleri kararttn öne sürdü.

Tesadüf olamaz

Aclarnn halen taze olduunu söyleyen Safitürk, mesai saati içerisinde kaymakamlk makamnn çok youn olduunu ancak uzaktan kumandal bombann içeride sadece kardei varken patlatlmasnn tesadüf olmadn belirtti.

Kardeinin katledilmesinin planl bir ekilde katledildiini belirten Safitürk, Kontrollü çete eklinde yaplan bir saldrdr. Dolaysyla mahkeme karar neticesinde bir kiinin tutuklu olmas sebebiyle bizim güvenimiz sarslmtr. Bu yüzden Gaziantepteki istinaf mahkemesinde dier delillerin daha iyi toplanarak, titiz bir çalma yaplarak, daha sabit, güzel eylerin çkacak olduuna inanyoruz. Bu tür iyi çalmalar yapldn da gördük. diye konutu.

Ailenin avukat Erhan Dursun da Kaymakam Safitürkün olaydan sonra daha yaknda olan Diyarbakr Askeri Hastanesine götürülmeyerek, çok daha uzaktaki Gaziantepe sevk edilmesinin ihmal olduunu ve bu konunun da aratrlmas gerektiini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git