Baba tarafından bıçaklanmıştı!

Eski belediye başkanın babası tarafından bıçaklanmasında gerekçeli karar.

Haberler 17.10.2017 - 08:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRn Hani lçesinde eski Belediye E Bakan ve Belediye Meclisi üyesi DBPli Nevin Oktay bçakla yaralayan babas 68 yandaki Mehmet Oktaya, iyi hal indirimi uygulanarak verilen ve ertelenen 1 yl 9 ay 25 gün hapis cezasnn gerekçeli karar açkland. Hani Asliye Ceza Mahkemesi, sank Mehmet Oktayn, kz Nevin Oktay ile siyasetle urat için tarttn, tartma sonucunda sann kzn bçakla yaralad kaydedildi.

Olay, Hani lçesinde 14 Nisan 2014 tarihinde meydana geldi. O dönem lçe Belediye E Bakan ve meclis üyesi olan Nevin Oktay, babas Mehmet Oktay tarafndan bçakla 6 yerinden ar yaraland. Oktay, Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesinde tedavi altna alnrken, soruturma balatld. Tutuklanan baba Mehmet Oktay daha sonra adli kontrol karar ile serbest braklrken, hazrlanan iddianamede yaralanan Nevin Oktay ve babas Mehmet Oktay üpheli-müteki, kardei Veysi Oktay ise üpheli sfatyla yer ald.

ddianameyi hazrlayan savc, Nevin Oktayn babasn tehdit ettiini öne sürerek, suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehdit etmek suçundan 5 yl hapisle cezalandrlmasn istedi. ddianamede baba Mehmet Oktayn ölüme sebebiyet verecek ekilde kasten yaralama ve kemiklerin krlmasna sebebiyet verecek ekilde kasten yaralama suçlarndan 2- 6.5 yl hapis ile cezalandrlmas istendi. Savc, bçaklama olayndan sonra babasn arayarak tehdit ettii iddia edilen Veysi Oktayn ise sesli, yazl, görüntülü ileti ile hakaret ve tehdit suçlarndan 4 yla kadar hapisle cezalandrlmasn istedi.

Nevin Oktay, babas Mehmet Oktay ve kardei Veysi Oktay, tutuksuz olarak Hani Asliye Ceza Mahkemesinde yargland. Son durumada ifadesi alnan baka suçtan tutuklu Nevin Oktay, tehdit iddialarn kabul etmediini belirterek, babasnn kendisine iftira attn, ancak ikayetçi olmadn söyledi.

ZARAR OLUMADII GEREKçESYLE CEZASI ERTELEND

Mahkeme, sank Mehmet Oktay hakkndaki kararnda 2 kez artrm uygulayarak 2 yl 2 ay 7 gün hapis cezas verdi. Ancak sann yarglama sürecindeki davranlarn iyi hal sebebi sayan mahkeme Mehmet Oktayn cezasn 1 yl 9 ay 25 güne indirdi. Sann iledii suç nedeniyle suçtan önceki hale getirme, giderilmesi gereken somut bir zararn olumam olmas ve tutum ve davranlarn dikkate alan mahkeme, cezann ertelenmesine hükmetti. Mahkeme Nevin Oktay ve kardei Veysi Oktayn ise tehdit ve hakaret suçlarndan beraatini kararlatrd.

SYASETLE URATII çN BIçAKLANDI

Gerekçeli kararn açklayan Hani Asliye Ceza Mahkemesi, Nevin Oktayn bçakl saldr sonucunda basit tbbi müdahale ile giderilemeyecek ekilde yaralandna dikkat çekti. Olay tarihinde sank Mehmet Oktayn, kz Nevin Oktay ile siyasetle urat için tartt belirtilen kararda, tartma sonucunda sann kzn bçakla yaralad kaydedildi. Sank Mehmet Oktayn silahla kasten yaralama suçunu ilediine dair vicdani kanaatine varldn vurgulayan mahkeme, somut olayda karlanmas gereken maddi zarar bulunmay, sann sabkasz oluu, yeniden suç ilemeyecei kanaati olutuundan hükmün açklanmasnn geri braklmasna karar verildii ifade edildi. Belediye Bakan Nevin Oktayn babasn tehdit ettiine dair kesin ve inandnc delil elde edilemedii vurgulanan kararda, bu nedenle beraat karar verildii kaydedildi.

Ana Sayfaya Git