Babacan'ın çifte yüzü

AK Parti'den ayrılarak DEVA Partisi'ni kuran Ali Babacan, katıldığı bir televizyon programında partisine ihanet ettiğini itiraf etti.

Haberler 11.05.2021 - 01:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

DEVA Partisi Genel Bakan Ali Babacan 3 Mays 2018 tarihinde AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoann Cumhurbakan aday olmas için 2. srada imza verirken; ayn anda eski Cumhurbakan Abdullah Gülün muhalefetin ortak Cumhurbakan aday olmas için çalmalar yürüttüü ortaya çkt.

BABACAN: ADAYIMIZ ERDOAN

Ali Babacan, bir özel televizyon kanalnda açklamada bulundu ve 2018de kötü bir tecrübemiz var. 2018de ortak adaylk teebbüsü vard. Olmad. Ülke tam 5 yl kaybetti. Tam 5 yl. çok detayna girmeyeyim iddiasnda bulundu.

Ali Babacan; bir gazetecinin Detayna girelim. çok iyi konu açtnz. O tarihte sizde o çalmalarnn içindesiniz diye anlyorum eklindeki hatrlatmasna Tabi tam ortas, göbeindeydim. Görünür deildim ama tam göbeindeyim ifadelerini kulland.

Ali Babacan; Sayn Abdullah Gülün muhalefetin ortak Cumhurbakan aday olmas giriimlerini kast ediyorsunuz. Sizce o gün Abdullah Gül neden ortak aday olmalyd? Neden olamad? eklindeki soruya, O günkü duruma baktnzda muhalefet ancak ortak aday çkarttnda muhalefetin baarl olmas söz konusu olabilecekti. Sonuçta 2018 tam be yl kaybetti memlekete iddiasnda bulundu.

SMLER BELL. çOK EY YAPMAYALIM

Ali Babacan, Neden olmad? sorusuna, çünkü o günkü ortak aday formülü son günlere kadar gider iken ki, o zaman öyle oldu. Dier siyasi parti genel bakanlar geldiler bunu teklif ettiler. Ortak adaylk konusunu teklif ettiler. (Abdullah Gül) Sayn Güle.. eklinde cevap verdi.

Ali Babacan, Kim teklif etti? sorusuna, simler belli. çok ey yapmayalm. Teklif edenleri topladnzda ortak aday olsayd rahatlkla seçimi kazanacak bir tablo vard o dönemde dedi.

Ana Sayfaya Git