Babası kalkan olmuş!

Yüsra bebeğin kurtuluşunda yürek yakan gerçek: 'Babası kızına kalkan olmuş... O bir kahramandı.' Anne kurtarılırken, Yüsra'nın kardeşe ve babası kurtarılamadı.

Haberler 27.01.2020 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin yekvücut olduu Elaz ve Malatyadaki depremde, hayatn kaybedenlerin says 38e yükseldi. 48 kiinin ise enkaz altndan çkarlarak hayata döndürülen depremde, yürek yakan gerçeklerde bir bir ortaya çkt.

Azize ve UMKE görevlisi arasnda gerçekleeh görümenin sembol olduu depremde, 24 saat sonra annesinin çl üzerine kurtarlan, 4 saat sonra da annesi Aye Yldzla hayata dönen Yüsrann kurtuluunda yürek burken Kahraman baba gerçei çkt.

tfaiye ekibinden Ali Güne kurtarlma anlarn anlatt. tfaiyeci Ali Güne, gözleri dolarak o anlar öyle anlatt: Yüsrann ilk sesini duyduumuzda Anne diye alyordu. Elini tutum, Yüsra beni dinle, benim de senin gibi kzm var dedim, Onunla beraber oyun oynuyoruz. Sen de annenle beraber oyun oynayacaksn dedim. Bir anda sesini kesti Annemi istiyorum dedi.

BABASI KALKAN OLMU

Yüsrann hemen üstünde annesi vard. Annesinin hemen üstünde babas vard. Babasnn öldüü bilgisini edindik. Bu tarz durumlarda genelde hep beraber toplu bir kaç olur. Bu toplu kaç esnasnda evde bazen anne, bazen baba, bazen de karde lider rolü üstlenir. Burada lider rolünü baba üstlenmi onu görüyoruz. Baba annesinin ve çocuklarnn üzerindeydi.

UMUT çN VARIZ

Jandarma Genel Komutanl, anne ile kznn enkaz altndan çkarlmadan önce bir askerin Aye Yldz ile yapt konumasnn görüntülerini Twitter hesabndan paylat. Umutlarn tükendii yerde, umut olmak için varz! Jandarma Arama Kurtarma Timlerimiz, Elazda meydana gelen depremde 2,5 yandaki çocuumuzu ve annesini enkaz altndan çkard. Tpk söz verdiimiz gibi notu ile paylalan görüntüde, askerin enkaz altndaki anneyle yapt konuma izleyenleri duygulandrd. Görüntülerde Yldz ile irtibat kuran askerin konuurken sözlerinin adeta boaznda düümlendii görüldü.

HABER MERKEZ

Elazdaki 6.8lik depremde Mustafa Paa Mahallesinde yklan binann enkazndan yükselen kadn sesi üzerine harekete geçen jandarma ekiplerinin çalmas sonucu 2,5 yandaki Yüsra Yldz 24 saat sonra kurtarld. annesi Aye Yldz ise 4 saat sonra kurtarld. Hastaneye kaldrlan anne ile kz tedavi altna alnd. Yüsrann kardei ve babas ise kurtarlamad.

Yüsray kurtaran ekipte yer alan itfaiyeci, Yüsrann babasnn ailesine kalkan olduunu söyledi. Gözleri dolan itfaiye eri, Oradaki baba da bir kahramand. Bir kalkan vazifesi görmü. onlarn hayatta kalmasna vesile olmu. Bu bir kahramanlktr. Yüsrann babasn unutmayacam dedi.

ENKAZ ALTINDAN GELEN SES

Mustafa Paa Mahallesinde çöken binada yürütülen arama ve kurtarma çalmalar srasnda Jandarma Arama Kurtarma timleri, enkaz altnda kalan bir kadnla iletiim salad. Artç sarsntlarn sürdüü bölgede kadn ve çocuunun zarar görmemesi için çalmalarn titizlikle sürdüren ekipler, annenin 2,5 yandaki kzn saat 20.30 sralarnda enkazdan çkararak kurtard. Enkazdan çkarlan ve yaral olan Yüsra, 112 Acil Salk ekiplerince hastaneye kaldrld. Molaz ynlar altnda kolu skan anne Ekiplerin anneyi kurtarmak için çalmas sürüyor.

YÜSRANIN ANNES DE KURTARILDI

Yldzn annesi Aye Yldz da afetten 28.5 saat sonra enkaz altndan yaral olarak kurtarld. Kucandaki kz Yüsra ile yklan enkazn altnda skan Aye Ylmaza ulaan ekipler önce moral motivasyonunu yükseltmeye çalt. Ardndan sürdürülen çalmalarla Yüsra bebek saat 20.30 sralarnda ekipler tarafndan kurtarlarak hastaneye götürüldü. Kolu moloz y altnda kald için ekiplerin büyük çaba harcad anne Aye Yldz ise saat 01.25te kurtarlarak enkazdan çkarld. Anne Yldz, ilk müdahalesinin ardndan olay yerinde hazr bekletilen salk ekiplerince hastaneye götürüldü. Bu arada Aye Yldzn çkartlmas srasnda çevrede bekleyen yaknlar da umutlu haber ile buruk bir sevinç yaad.

KURTARAN TFAYEC KONUTU

Yüsra ve annesini kurtaran ekipte yer alan Ordu Büyükehir Belediyesi tfaiye ekibinden Ali Güne kurtarlma anlarn anlatt. tfaiyeci Ali Güne, gözleri dolarak o anlar öyle anlatt: lk annesinin sesini duyduumuzda 3 alt kata inmitik...Yüsrann ilk sesini duyduumuzda Anne diye alyordu. Bütün ekip elinden geleni yapt. Yüsra ve annesini sa salim yukar çkarttk. Yukar çkardmzda Yüsra bebek bir ara çok panikti. Alyordu, eli yüzü toprak içindeydi. Elini tutum, Yüsra beni dinle, benim de senin gibi kzm var dedim, Onunla beraber oyun oynuyoruz. Sen de annenle beraber oyun oynayacaksn dedim. Bir anda sesini kesti Annemi istiyorum dedi.

BABASI KALKAN OLMU

Yüsrann hemen üstünde annesi vard. Annesinin hemen üstünde babas vard. Babasnn öldüü bilgisini edindik. Bu tarz durumlarda genelde hep beraber toplu bir kaç olur. Bu toplu kaç esnasnda evde bazen anne, bazen baba, bazen de karde lider rolü üstlenir. Burada lider rolünü baba üstlenmi onu görüyoruz. Baba annesinin ve çocuklarnn üzerindeydi.

YÜSRANIN BABASI BR KAHRAMANDI

Bazen biz burada baz malzemelerle bir eyler yapyoruz. Oradaki baba da bir kahramand. Bir kalkan vazifesi görmü. onlarn hayatta kalmasna vesile olmu. Bu bir kahramanlktr. Yüsrann babasn unutmayacam.

Ana Sayfaya Git