Babasına oyları böyle istiyor!

Diyarbakır'da Yenişehir Mahallesi Muhtar Adayı Mehmet Sağlam'ın oğlu Özberk Bahadır Sağlam, seçmenin dikkati çekmek ve babasına destek için seçim çalışmasını "unicycle" (tek tekerlekli taşıt) ile yapıyor.

Haberler 18.03.2019 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Yeniehir Mahallesi Muhtar Aday Mehmet Salama, olunun propaganda arac olarak kulland unicycle (tek tekerlekli tat) ile destek vermesi dikkati çekiyor.

Türkiyede 31 Marta sayl günler kalrken belediyeler için olduu kadar en küçük yönetim birimi olan muhtarlklarda da adaylar seçilebilmek için birbirleriyle yaryor.

Diyarbakrda da Yeniehir Mahallesi Muhtar Aday 49 yandaki Mehmet Salamn olu Özberk Bahadr, seçmenin dikkatini çekmek ve babasna destek için seçim çalmasn halk arasnda tek teker olarak bilinen unicycle (tek tekerlekli tat) ile yapyor.

Yeniehir Mahallesinde 35 yldr esnaflk yapan Salam, 10 yldr ilettii tost büfesini kendi tantm afileriyle süsledi. Salamn olu Özberk Bahadr Salam da tek teker ile sokak sokak gezerek, seçmenden babas için oy istiyor.

- Etkili olacana inanyorum

Özberk Bahadr Salam, ilgi çekici ve çevre dostu olduu için tek tekerlekli tat kullandn söyledi.

Tek tekeri, normal yaantsnda da ulam arac olarak kullandn, onunla ehir içindeki ilerini rahatlkla yaptn aktaran Salam, çok ergonomik, tamas kolay. stediim yere, istediim zaman kolay bir ekilde ulaabiliyorum. Emisyon olay yok, çevre dostu bir araç. Bunu muhtarlk çalmalarnda da kullanmak istedik. dedi.

Salam, reklam ve propaganda arac olarak otomobil kullanmann daha maliyetli olduunu belirterek, trafiin youn olduu saatlerde hem trafik hem de park sorunundan kaçnmak için tek tekeri tercih ettiklerini aktard.

Tek tekeri propaganda arac olarak kullanmann birçok faydas olduunu vurgulayan Salam, Unicycle, seçmene daha hzl ulamam salyor. lgi çekici olduu için insanlar elimdeki broürleri daha heyecanla alyorlar, Babana oy vereceiz diyorlar. Etkili olacana inanyorum. ifadelerini kulland.

- çevre dostu bir ulam arac

Muhtar aday Mehmet Salam da her zaman özellikle çevrenin, sokaklarn ve i yerinin temizliine dikkat ettiini, seçim çalmalarn da bu yönde yaptn söyledi.

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann çevreye ve insana saygl bir seçim kampanyas yürütme kararna destek verdiini belirten Salam, Doru bir çar. çevreyi kirletmemek, her zaman duyarl olmamz lazm ancak reklam yapmadan, kendimizi göstermeden insanlar bizi tanmyor. Biz de olumla ne yapalm dedik, böyle bir yol seçtik. Hem insanlara hem seçmenimize zamannda ulaalm ve reklammz yapalm dedik. ifadesini kulland.

Muhtarln severek yapmak istedii bir görev olduunu aktaran Salam, mahalle sakinlerinin kendisini tandn ve samimi gördükleri için aday olmasn istediklerini, bu nedenle muhtarla talip olduunu anlatt.

Salam admlarla hizmet için geliyor sloganyla seçim çalmalarn sürdürdüünü bildiren Salam, yaklak 14 bin seçmenin olduu mahallede biri kadn olmak üzere 4 muhtar aday ile yartn aktard.

Salam, öyle devam etti:

Propaganda arac olarak herkes bir araç kullanyor, bizimki de farkl olsun dedik. Hem insanlarn dikkatini çekiyor hem de çevre dostu bir ulam arac. Yakt yok sadece elektrikle çalyor, özellikle çok hzl ve trafie taklmadan gidiyor. nsanlar tarafndan scak karlanyor, insanlar görünce Bu arac nereden buldunuz? diye soruyorlar. Biz de rahat ve kolay ulam saladn söylüyoruz. Biz çevreye duyarl olmak için çaba sarf ediyoruz ve bu insanlarn dikkatini çekiyor. Bize destek vereceklerine inanyorum.

Mahalle sakinlerinden Yusuf Peker, dier propaganda araçlarna göre teknolojinin böyle çevreye duyarl bir ekilde kullanlmasnn güzel olduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git