Badıkan aşiretinden Fatih Cengiz’e tepki

BAD-DER Genel Başkanı Mustafa Demir: "CHP'ye geçenlerin bizim aşiretimizle ilgisi bulunmuyor"

Haberler 15.07.2021 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Badkan Aireti Yardmlama ve Dayanma Dernei (BAD-DER) Genel Bakan Mustafa Demir, Muta eski Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Fatih Cengizin AK Partiden istifa ederek, yannda bulunan ve Badkan aireti üyesi olduu iddia ettii 2 bin 500 kiiyle birlikte CHPye geçtii iddias ile ilgili olarak, CHPye geçenlerinin kendi üyelerinin olmadn ve airetleriyle ilgisinin bulunmadn söyledi.

BAD-DER Genel Bakan Demir, Muta eski Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Fatih Cengizin AK Partiden istifa ederek, yannda bulunan ve Badkan aireti üyesi olduu iddia ettii 2 bin 500 kiiyle birlikte CHPye geçtiine iddiasna ilikin açklamalarda bulundu. BAD-DER Diyarbakr ube binasnda yaplan açklamaya, Dernein Genel Bakan Demirin yan sra Balar, Kayapnar, Yeniehir ilçe üyeleri ile mahalle, köy temsilcileri ve bölge kanaat önderleri katld.

FATH CENGZ BADIKAN ARET FERD VE MENSUBU DELDR

Muta eski Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Fatih Cengizin Badkan aireti mensubu olmadnn altn çizen BAD-DER Genel Bakan Demir, 10 Temmuz 2021de CHP Mu il tekilat tarafndan yaplan toplantda Fatih Cengiz isimli ahs Badkan aireti ismini kullanarak, kendisinin bir Badkan aireti mensubu olduunu beyan etmitir. Fakat, ismini zikrettiimiz Fatih Cengiz kendisi bir Badkan aireti ferdi ve mensubu deildir. Durum bu kadar açk net ortadayken, kastl ve istemli bir ekilde airetimizin adn kullanmasn iddetle knyoruz. Her bir akrabamzn farkl siyasi fikirlerini sayg ile karlyor, onlar bu durumdan dolay asla dlamyoruz. BAD-DER ailesi olarak hiçbir siyasi partinin emrinde ve hükmünde deiliz. Son olarak bu yalan ve aslsz haberi servis edenlerin bu haberin tekzip metnini en ksa sürede yaynlamasn bekliyoruz. Aksi takdirde hukukçularmz tarafndan gerekli yasal ilemin balatlacan ifade etmek isteriz diye konutu.

Ana Sayfaya Git