Bağımlılığa karşı işbirliği

Bağımlılığa karşı toplumsal duyarlılık ve mücadele çağrısı

Haberler 26.10.2021 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Madde bamllnn giderek çocuklar ve gençler arasnda arttn söyleyen Amed Emek ve Demokrasi Güçleri Dönem Sözcüsü Mehmet Ceylan, bamlla kar toplumsalln arttrlmas çarsnda bulundu.

Amed Emek ve Demokrasi Güçleri, Bamll kralm yeni yaam kuralm iaryla balattklar uyuturucu ve fuhua kar kampanyalarna ilikin Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES) Diyarbakr ubesinde basn toplants düzenledi. Bamllk politikalarna kar hep birlikte mücadele edelim pankartnn açld açklamada konuan Amed Emek ve Demokrasi Dönem Sözcüsü Mehmet Ceylan, son yllarda dünyada ve Türkiyede çocuk ve özellikle gençlerde madde kullanm ve bamllnn hzla arttn belirtti.

MADDE KULLANIMI YÜZDE 8

Dünyada ve Türkiyede bamllk üzerine yaplan aratrmalara deinen Ceylan, Yaplan aratrmalarda alkol ve sigara kullananlarn yüzde 80inin ergenlik döneminde, uyuturucu madde kullanmnn ise çounlukla 25 ya öncesinde balad tespit edilmitir. Ülkemizde gençler arasnda yaplan çalmalarda, yarsndan fazlasnn sigara deneyiminin olduu, yüzde 35-40nn yaamnda en az bir kez alkol kullandn, yüzde 8inin uyuturucu madde kulland oranlar verilmektedir. Madde bamllnda kritik olan dier bir konu da tedavi aamasdr. Dünya literatüründe madde bamll tedavisindeki baar oran sadece yüzde 5tir. Bu nedenle koruyucu ve önleyici çalmalar hayati öneme sahiptir. Maddeye eriim ne kadar zorlarsa o derece yaygnlk azalr dedi.

TOPLUMSALLIKLA AABLRZ

Ülke yönetimi ve ekonomik kriz ile birlikte bireyin gelecek kaygsnn yükseldii ve kendini deersiz, yalnz hissettiini söyleyen Ceylan, Bireysellik liberal yaam tarzn kutsamakta ve dayanma, destek gibi tarihteki ilk toplumlardan bugüne kadar gelmi olan birlikte ve ortak yaamdan uzaklamay, özgürlük alan olarak görmektedir. Oysa bireyin içinde yaad toplum deiip dönütükçe, onu ahlaki politik olarak gelitirip dönütürebilir ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git