"Bağımlılıkla mücadelede manevi destek önemsenmeli"

Bağımlılıkla mücadelede manevi desteğin önemsenmesi gerektiğini belirten Yahya Öger, AMATEM ve ÇEMATEM programlarının ivedilikle revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Haberler 24.05.2019 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bamllkla mücadelede manevi destein önemsenmesi gerektiini belirten Yeil Yldz Bamllklarla Mücadele Dernei Genel Bakan Yahya Öger, AMATEM ve çEMATEM programlarnn ivedilikle revize edilmesi gerektiini söyledi.

Milli Eitim Bakanlnn yapt eitimde reform hareketinin aynsnn Salk Bakanl tarafndan da uygulanan programnda yaplmasnn elzem olduunu vurgulayan Öger, Türkiyede madde kullanm orannn bütün önleyici çalmalara ramen azalacana art gösterdiini belirtti.

Öger, Kullanc profiline baktmzda genç nüfusun madde kullanmna daha fazla rabet ettiini maalesef istatistiki veriler doruluyor. Madde kullanmnn sadece çevresel faktörlerden kaynakl olmadn ayn zamanda kullancnn manevi boluktan dolay maddeye tevessül ettiine de sahada ahit olmaktayz. dedi.

MANEV DESTEK GEREKL

Önleyici çalmalar konusunda Milli Eitim Bakanl ve Yeilay tarafndan yürütülen Türkiye Bamllkla Mücadele Eitimini (TBM) olumlu bir gelime olarak deerlendiren Öger, Salk Bakanlnn yllarca yürüttüü tedavi çalmalar, AMATEM ve çAMATEMde uygulanan program kapsamnda kullancnn tedavi sonras üzülerek söylemek gerekir ki temiz kalmann oran yüzde 3 ile 5`i geçmemektedir. Salk Bakanl tarafndan yaynlanan genelgede bamllkla mücadele ve tedavisi noktasnda bir tek dernee iaret edilmesi ksr döngüden ibarettir. Sahada gönüllü çalan dernekler, Salk Bakanl, Milli Eitim Bakanl ve Yeilay Cemiyeti tarafndan varsa eksiklikleri giderilmesi noktasnda desteklenmelidir. ifadelerini kulland.

Diyanet leri Bakanl bata olmak üzere birçok dernein gönüllü olarak bu ii baarabileceine inandn dile getiren Öger, Kt üzerinde saysal veriler vererek deil, gönüllülük esas ile yürütülmesi gerektiine inanyoruz. Kullanclarn topluma geri kazandrlmas için hiçbir ideolojik yaklamn öneminin olmadn, önemli olan bu bireylerin tekrar topluma kazandrlmasnn olduudur. Gönüllü Sivil Toplum Kurulularndan destek alnsn, sahada aktif çalan gönüllü STKlar dlanmadan, çalmalarna engel olunmadan, saha tecrübesinden faydalanlmaldr. Bu sivil kurulularnn says artrlsn. Maddi ve manevi olarak elleri güçlendirilsin. eklinde konutu.

BAIMLILIKLI MÜCADELE

Bamllkla mücadelede kapsamnda uygulanan programlarn revize edilmesi çarsnda bulunan Öger, yetkililere u ekilde seslendi:

Sayn Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan bata olmak üzere, Salk Bakanmzdan ve TBMM Salk Komisyonundaki siyasi parti temsilcilerinden AMATEM ve çEMATEM programnn revize edilmesini elzem buluyoruz. vedilikle revize edilmesi gerekmekte ricasnda bulunuyoruz.

Ana Sayfaya Git