Bağlar bizimdir

KHK'dan ihraç edildikleri gerekçesiyle YSK tarafından mazbataları verilmeyen KHK'lilere ilişkin açıklama yapan Diyarbakır KESK Şubeler Platformu ve Amed İhraçlar Platformu, “Bağlar bizimdir” dedi.

Haberler 15.04.2019 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK) Diyarbakr ubeler Platformu ve Amed hraçlar Platformu, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye Bakan ve meclis üyeliine seçilmelerine ramen Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) ihraç edildikleri için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafndan mazbatalar verilmeyenler, AZC Plaza önünde basn açklamas yapmak istedi.

Basn açklamas polis tarafndan engellendi. Bunun üzerine kitle, Basklar bizi yldramaz ve Susma sustukça sra sana gelecek sloganlar eliinde Sanat Sokana doru yürüyüe geçti. Sokan banda açklama öncesi ksa bir konuma yapan Diyarbakr KESK ubeler Platformu Dönem Sözcüsü Recep imek, YSKnin mazbatay halkn iradesinin seçtii kiilere deil seçilmeyenlere teslim etmeyi kendine görev olarak aldn iddia etti.

HALK SÜREKL DILANMITIR

Hazrlanan ortak açklamay okuyan Amed hraçlar Platformu Sözcüsü Aziz Turay, Cumhuriyet tarihine baktmzda devletin gücüyle muhalif kesimleri bastrma ve kamu emekçilerini kendi anlaylarna göre hizaya getirme politikas güncel kalmtr. Ar aksak ilerleyen demokrasiyle seçilmi her iktidar, bu anlay kendine hedef olarak seçmitir. Halk ile yönetim arasnda bir set oluturulmu ve halk sürekli dlanmtr. AK Parti, iktidara demokratik açlmn mimar olacan vadederek gelmitir. ktidara geldikten sonra vaatlerini gerçekletirmek yerine iktidarn güçlendirmek için kendinden önceki hükümetleri aan uygulamalara imza atmtr diye konutu.

OHAL KOMSYONUNUN OYLAMASI

15 Temmuz 2016da yaanan askeri kalkma giriimini hatrlatan Turay, OHAL ilan ederek 36 KHKyle muhalif kesimi teslim alma, tasfiye etme yöntemi devreye sokulmutur. Söz konusu KHKlerle 135 bin 144 kamu emekçisi hukuksuz bir ekilde ihraç edilmitir. Bütün hukuki yollar kapatlarak yüzbinlerce kamu emekçisi hukuki varl bile tartmal olan OHAL komisyonunun insafna terk edildi. 2 buçuk yla akn bir süredir, komisyonun bizleri nasl oyaladna tanklk etmekteyiz diye belirtti.

TOPLUMSAL BARIA ZARAR VERR

Turay, YSKnin aday olmasnda saknca yoktur diye onay verdii, KHKlerle hukuksuzca ihraç edilen kamu emekçisi adaylardan belediye bakan ve belediye meclis üyesi seçilen onlarca kiiye mazbatalarnn verilmemesinin açk bir hak gaspnn olduunu vurgulad. Kanunlar bu kadar açk ve net iken seçimden sonra hangi sebeple YSKnin karar deitirdiini merak ettiklerini sözlerine ekleyen Turay, unlar söyledi: YSK bu kararla demokrasi ve hukuka büyük bir darbe vurmutur. Toplumun ve ülkenin deil, iktidarn çkarn gözetmitir. Bunun sonucu sadece bir seçim güvenliiyle snrl kalmaz. Toplumsal bara zarar verir. Halkn sandktan çkan iradesi hiçbir gerekçesi olmayan bahanelerle kendi yaptklar yasalara tamamen ters düerek tanmadn gözlemledik. KHKlerle halkn iradesi teslim alnamaz. Açklama, Balar bizimdir sloganyla son buldu.

Ana Sayfaya Git