Bahçede oturanları taradılar

Mehmet ve Tahsin Karahanlı kardeşler, evlerinin önünde otururken, husumetli oldukları akrabalarının silahlı saldırısında hayatını kaybetti.

Haberler 15.07.2018 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar ilçesine bal Yukar Dibek köyünde Mehmet ve Tahsin Karahanl kardeler ile bir yaknlar, evlerinin önünde otururken silahl saldrya urad. Husumetli olduu akrabalarnn uzun namlulu silahlarla ate açt öne sürülen Mehmet Karahanl ve kardei Tahsin, olay yerinde yaamn yitirdi. Ar yaralanan yaknlar ise Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine kaldrlarak tedaviye alnd. Saldrnn ardndan köye giri ve çklarda önlem alan jandarma ekipleri, kaçan saldrganlar yakalamak için çalma balatt.

Merkez Balar ilçesinde, Karahanl aile fertlerinin evlerinin bahçesinde oturduklar srada, husumetli olduklar iddia edilen akbaralarnn silahl saldrsna urad. Uzun namlulu silahlarn kullanld saldrda, Karahan ailesinden Mehmet ve Tahsin Karahanl kardeler hayatn kaybetti.

KÖYDEK HUSUMETTEN M?

Alnan bilgiye göre, silahl saldr olay merkez Balar ilçesine bal Yukar Akdibek Köyünde (Mahallesinde) meydana geldi. ddiaya göre, köyde ikamet eden ve akraba olduklar belirtilen aile fertleri ile Karahanl aile üyeleri arasnda, çkan bir tartma nedeniyle husumet olutu. Dier köylülerin de araya girmesiyle aile fertlerinin bartrlmak istenildii bir süreçte önceki akam, silahl saldr olay gerçekleti.

BAHçEDE OTURURKEN TARANDI

Karahanl aile mensuplarnn bulunduu köy evinin bahçesinde oturduklar esnada kimlikleri belirlenemeyen üç kiinin silahl saldrsna urad. Uzun namlulu kalenikof silahlarn kullanld çapraz atete, bahçede oturan aile fertlerinden Mehmet ve Tahsin Karahanl kardeler, kurunlarn hedefi oldu.

K KARDE HAYATINI KAYBETT

Karahanl iki karde olay yerinde yaamn yitirirken, Mehmet karahanlnn oyu Saddam Karahanl (22) ise ar yaraland. Olayn lçe Jandarma Komutanlna ve 112 Acil servise bildirilmesi üzerine, bölgeye asker ve ambulans sevk edildi. Yaral ahs olay yerinde yaplan ilk müdahalenin ardndan, Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine kaldrld.

KÖYDE GÜVENLK KARAKOLU

Saldrda hayatn kaybeden Mehmet (55) ve Tahsin Karahanl (60) cenazeleri otopsi yaplmak üzere, hastaneye kaldrld. Olaydan sonra kaçan saldrganlarn ya da faillerinin yakalanmas için güvenlik güçleri bölgede kapsaml arama ve soruturma balatld.

YEMEKTE SALDIRMI

Hastaneye kaldrlarak youn bakma alnan Selman Karahanlnn, kendisini hastaneye götüren yaknlarna, saldry gerçekletiren kiinin yüzünün kapal olduunu söyledii örenildi. Saldrnn, aile evin bahçesinde akam yemei yedii srada gerçekletirildii belirtildi. Karahanl Ailesi akam yemei yerken, yüzü kapal bir kiinin evin bahçesine girerek kalanikofla ate açt, sonra da kaçt ifade edildi.

Olayn ardndan jandarma ekipleri tarafndan youn güvenlik önlemi alnrken, köy giri ve çklara kapatld. Saldryla ilgili geni çapl aratrma balatld.

Ana Sayfaya Git