Bahçeli: Karadeniz'de bulunan doğal gaz yatağı stratejik gücümüze güç katacaktır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Karadeniz'de bulunan doğal gaz yatağı ekonomik güvenliğimizi sağlam esaslara bağlarken stratejik gücümüze de güç katacaktır" dedi.

Haberler 25.08.2020 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP lideri Bahçeli, yapt yazl açklamada, 21 Austos Cuma günü Türk milletini sevince boan tarihi bir gelimenin bizzat Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan paylaldn bildirdi. Fatih sondaj gemisinin, Karadeniz Tuna-1 Bölgesinde 320 milyar metreküplük doal gaz yata bulduunu anmsatan Bahçeli, bunun Türkiye adna göz kamatrc bir kazanm olduunu vurgulad. Bahçeli, unlar söyledi:

Bilhassa doal gazda ithalata bamllk oranmzn yükseklii bilinen bir gerçektir. Türkiyenin enerjide da bamllk orannn yüzde 72 düzeyinde olmas elimizi zayflatrken bütçe dengesini ve ödemeler bilançosunu olumsuz ekilde etkilemektedir. Karadenizde bulunan doal gaz yata ekonomik güvenliimizi salam esaslara balarken stratejik gücümüze de güç katacaktr. Ülkemizin kalknmas, gelimesi, zenginlemesi; ekonomik risklerin azalarak refahn istikrarl art ve nihayetinde adaletli datm vicdan sahibi her insanmz memnun ve mutlu edecektir. lave olarak kronik sorunlarn çözümünde deerli ve önemli bir katk sunacaktr. Enerjide yeni rezervlerin ve zengin yataklarn bulunmas hem kasamz dolduracak hem de kesemizin bereketini artrarak bakalarna duyulan ihtiyac azaltacaktr. Geldiimiz bu aamada, sondaj gemilerimiz egemenlik haklarmzdan mülhem Akdeniz ve Karadenizde bulunan doal kaynaklar her türlü zorlua direnerek, d basklar bertaraf ederek aray halindedir. çkarlmay bekleyen daha pek çok rezerv olduu bilinmektedir. Doal gaz ve petrole ödediimiz milli servetten yaplacak yüksek meblal tasarruflar kukusuz ülke ekonomisiyle birlikte vatandalarmza da rahat bir nefes aldracaktr.

BAZILARININ UYKULARINI KAçIRMITIR

Bahçeli, Türkiyenin dirili azminden ürken, parlak ufuklara ulama amacndan rahatsz olanlarn, bulunan doal gaz yatan karalamaya, küçük göstermeye, deersizletirmeye kalktn belirtti. Karadenizde belirlenip üretime ve ticarileme aamasna geçecek doal gaz kuyusunun kötü niyetlilerin ipliini pazara çkardn bildiren Bahçeli, Milli kazanmlara üzülüp kayplara sevinen güruhun Türkiye sevgileri buharlam, tutsaklk ruhlarna ilemitir. Her yaplanda kusur arayan, Türkiyenin ayak balarndan kurtuluundan devaml huzursuz olan menhus ve menfur çevreler milletimize husumet besleyen karanlk odaklardr. Malum zihniyetler kimi zaman d mihraklarn kalem tutan eli, kimi zaman da söz söyleyen azlar olmular, fakat bir türlü adamlk hüviyetini kazanamamlar, milli ve yerli duru gösterememilerdir. 2019 ylnda ödediimiz 41,6 milyar dolarlk enerji faturasnn önümüzdeki yllarda inie geçecek olmas bazlarnn uykularn kaçrmtr. Üstelik doal gazda kendi kendimize yetme hedefinden dolay kbus görmeye balamlardr. Gazn doaln beenmeyenler, Türkiye dümanlarnn suni ve süfli gazyla iftira ve isnat yarna giren aypl ve utanmaz yüzlerdir. Bunlarn budanm kimliini ve bozuk kiiliini son günlerde yaplan açklama ve yorumlardan açk seçik görmek mümkündür diye konutu.

CUMHURBAKANIMIZI KUTLUYORUM

Bahçeli, partisinin Türk milletinin sevincine ve acsna her zaman ortak olduunu belirterek, Bu kapsamda Karadenizin Tuna-1 Bölgesinde çkarlan gazdan büyük bir bahtiyarlk duyuyor, Sayn Cumhurbakanmz, Sayn Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanmz, sondaj gemilerimizde vatan sevgisiyle gece gündüz çalan bütün kardelerimizi gönülden kutluyor, ükranlarm sunuyorum. Unutmayalm ki, enerji gelecein stratejik anahtardr. Bu anahtarn doru, yerinde, isabetli ve tesirli kullanm sürdürülebilir büyüme ve yükselme ümitlerini canl tutacak, istikbalimizi güvenceye alacaktr ifadesini kulland.

MLLETMZ DOAL AFETLE HÜZÜNLENMTR

Bahçeli, Giresundaki sel felaketinin milleti derinden üzdüünü ifade ederek, unlar kaydetti: Doal gazla umutlanan milletimiz, doal afetle hüzünlenmitir. Özellikle Giresunun Dereli, Tirebolu, Yaldere, Doankent ilçeleri ar bir ykma maruz kalmtr. Bölgede görev yapan ve be kahramanmzn bulunduu jandarma devriyesi Doankent-Tirebolu yolu arasnda dereye yuvarlanmtr. Bu vesileyle ehit olan kahramanlarmzla birlikte hayatlarn kaybeden vatandalarmza Cenab- Allahtan rahmetler niyaz ediyorum. Bamz sa olsun diyorum. Yaral vatandalarmza acil ifalar diliyorum. Kendilerinden haber alnamayan vatandalarmzn sa-salim bulunmalarn temenni ediyorum. nanyorum ki, iddetli yalarla oluan afetten dolay ortaya çkan zarar-ziyan devletin müfik dokunuuyla, geni imknlaryla, milli birlik ve dayanma iradesiyle, ayn zamanda seferberlik anlay içinde en ksa zamanda tamir ve telafi edilecektir. Bölge insanmzn her zaman yanndayz, Allaha da baka ac ve keder göstermemesi için dua ediyoruz.

Ana Sayfaya Git