Bahçeli: Memur var da siyasetçi yok mu?

MHP lideri Devlet Bahçeli, "FETÖ ile mücadele dümen kırmakta, sabote edilmektedir" dedi. Kriptoların kendilerini emniyete aldığını belirten Bahçeli, "FETÖ ile irtibatı olanlar arasında memur var da meşhur siyasetçi yok mudur?" diye sordu. Bahçeli, partisinin hükümete üye vermeyeceğini de söyledi.

Haberler 03.05.2017 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Partisinin Mecli grup toplantsnda konuan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Bakan Devlet Bahçeli Türkiyenin önündeki en önemli gündem maddelerinden birinin adalet ve ahlaki alanda yaplmas gereken kalc ve kapsayc düzenlemeler olmas gerektiini belirtti. Bahçeli, mesafe alnm olsa da FETÖ ile sürdürülen mücadelenin yeterli, doyurucu, tatmin edici seviyelere ulaamadnn son gelimelerden anlaldn söyledi. Grup toplants çknda gazetecilerin sorularn yantlayan Bahçeli, kabineye MHPden isimlerin girip girmeyecei yönündeki bir soruya; Bakalarnn eksiini tamamlayacak parti deiliz yantn verdi.

Grup toplantsnda geçen hafta yaplan Gülen örgütüne yönelik operasyonlar ve kamudan ihraçlar hatrlatan Devlet Bahçeli, FETÖnün ucu nereye dayanyorsa oraya kadar gidilmeli ve kökü kaznmaldr dedi, bununla beraber siyasi ayak uyarlarn da sürdürdü:

FETÖ ile mücadelede aaca bakarken ormann gözden kaçtna dair kanaat ve yorumlar da artmaktadr. Henüz tabandan tavana çklamamtr. Kriptolar kademede ve kendilerini emniyete almlardr. Soruyorum FETÖyle irtibat olanlar arasnda memur var da mehur siyasetçi, bürokrat yok mudur?

Emniyet, TSK, medya, bürokrasi bata olmak üzere toplamda sekiz alanda temizlik sürerken, siyasete gelince duruluyor, bekleniyor, ardan alnyorsa bir bit yenii var demektir. FETÖye mücadele dümen krmakta, sulanmakta, sabote edilmektedir.

Sosyal medyada çekime

Medyada ve sosyal medyada Siyasal slamclk temal çekime ve kutuplamann inanlmaz seviyelere ulatn da söyleyen Bahçeli, Onu bunu suçlayan yazar, çizer, gazeteci ve yüzü gizlenmi ahsiyetlere kadar bir çok isim anlamazlklarn, karlkl atmalarn göbeindedir dedi. Bahçeli, bu sözlerin ardndan Cumhurbakan ve Babakana çar yapt, tüm FETÖ mensuplarna kar mücadelenin sonuna kadar helal olduunu söyledi.

Fiili durum hukuki bünyeye kavuuyor

Yüksek Seçim Kurulu tarafndan referandum sonuçlarnn kesin olarak açklanmasn da deerlendiren Bahçeli, CHPnin büyük bir ksr döngüye dütüünü ifade etti. ddialarn aksine Milliyetçi Hareket Partisinin 16 Nisanda evet dediini belirten MHP Genel Bakan, seçmeninin hangi oranda evet hangi oranda hayr verdiini iddia edip somut belgelerle açklamayanlarn alçak ve erefsiz olduunu belirtti.

Bahçeli, referandum ile birlikte Türkiyenin farkl bir evreye geçtiini de söyledi:

Yeni sistemle birlikte Cumhurbakannn partisiyle ba tekrar kurulabilecektir. Beklendii üzere, bu üyeliin bugün gerçekleecei de daha önceden açklanmtr. Böylelikle fiili durumun hukuki bünyeye kavumas salanm olacaktr. AKPnin 21 Maysta yapaca olaanüstü kongresi de yine kendi iç dinamiklerinin ve ina edilen yeni sistemin sonucudur ki, bizim de buna hayrl olsun demekten baka yapacak ve söyleyecek bir eyimiz olmayacaktr. Bundan böyle bilhassa FETÖ ve PKK ile kran krana bir mücadele hedef olmaldr. Artk hiç bir mazeret kalmamtr.

Ana Sayfaya Git