Bahçeli: Virüsü inşallah bertaraf edeceğiz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Korona musibetini aklın, bilimin ve duanın gücüyle yeneceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Hükümet görevinin başındadır, gerekli bütün önlemleri sırasıyla almaktadır. 105 yıl önce düşmanı defettik, bugün de virüsü inşallah bertaraf edeceğiz" dedi.

Haberler 18.03.2020 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP lideri Bahçeli, çanakkale Deniz Zaferinin 105inci yl dönümü nedeniyle yazl açklamada bulundu. çanakkale Deniz Zaferinin üzerinden 105 yl geçtiini, ancak milli hafzalarda ilk günkü gibi canl, güncel ve gündemde olduunu kaydeden Bahçeli, bu zaferin Türk tarihinin dönüm noktas olduunu bildirdi. Bahçeli, çanakkale Deniz Zaferi bölgesel ve küresel gelimelerin seyrini deitirmekle kalmam, dünya siyasetinin hem serencamn hem de ak sürecini temelden etkilemitir. çanakkale knal kuzularn destan, arkas ve sahibi Allah olan bir milletin can ve cesaret divandr. çanakkale henüz by yeni terleyen 15indeki kahramanlarn diyar, srtna 215 okkalk mermiyi alp adeta istiklali kaldran Seyit Ali Onbalarn didardr ifadelerini kulland.

TELAA GEREK YOKTUR, KORKUYA LÜZUM YOKTUR

Devlet Bahçeli, Türk milletinin ve bütün insanln tehdit saçan küresel bir salgnla kar karya olduunu, zor günlerin içinden geçildiini kaydetti. Türkiyenin virüse kar teyakkuza geçtiini, pe pee isabetli tedbirleri alarak zamanlama zafiyetine dümediini vurgulayan Bahçeli, unlar kaydetti: Korona musibetini akln, bilimin ve duann gücüyle yeneceimizden hiç kimsenin üphesi olmamaldr. Geçmite daha mükül anlarda bile yeise ve ylgnla kaplmayan Türk milletinin bu virüs kuatmasn da yaracana inanyorum. Bu süreçte karamsarlk alayanlara, kötümserlik yayanlara, provokasyonlara yeltenenlere, frsatçlk, stokçuluk ve karaborsaclk yapanlara azami derecede dikkat ve uyanklk mühim bir sorumluluktur. Mikrobun krlmas için Salk Bakanlnn tavsiye ve tembihlerine aynen riayet etmek insan ve toplum sal açsndan mecburiyettir. çanakkale Deniz Zaferinin 105inci yldönümünde birbirimize kenetlenerek, kurallara harfiyen uyarak, dayanma ve yardmlama vakarn harekete geçirerek melanet virüse kar almaz bir cephe oluturmamz balca dileimdir. Telaa gerek yoktur, korkuya lüzum yoktur. Nitekim Allah bes baki hevestir. Hükümet görevinin bandadr, gerekli bütün önlemleri srasyla almaktadr. 105 yl önce düman def ettik, bugün de virüsü inallah bertaraf edeceiz. Olaanüstü nitelik tayan bugünlerde Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin bütün tasarruf ve admlarn destekliyor, aziz vatandalarmza süknet ve sabr temenni ediyorum. Hayrn da errin de Allahtan geldiine inanan bir milletin virüse boyun emesi, panie kaplmas akla ve tarihi gerçeklere tamamyla aykrdr. Bilinmelidir ki, karmzdaki zorluu ele ele verip güç birlii yaparak, kucaklama ve kaynama haysiyetiyle Allahn izniyle atlatacaz.

Bahçeli mesajnda ayrca, bata Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm ehitlere rahmet diledi.

Ana Sayfaya Git