Bahçeli'den 'Malazgirt' ve 'Büyük Taarruz' mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Malazgirt'in, Büyük Taarruz'un, Dumlupınar'ın rövanşını almak, tarihi hesaplaşmaları tekraren görmek için fırsat kollayan husumet ve hıyanet cephesine karşı asla taviz verilmeyecektir. Vatan bir kez bulunmuş, asla kaybedilmeyecektir" dedi.

Haberler 27.08.2021 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Lideri Bahçeli, Malazgirt Zaferinin 950nci ve Büyük Taarruzun 99uncu yl dönümleri nedeniyle yazl açklama yapt. Malazgirt Meydan Muharebesinin sonucunda kazanlan muhteem zaferin Türk milletinin Anadolu corafyasndaki hkimiyet berat, hükümranlk bedeli olduunu belirten Bahçeli, Sadece Anadolunun deil, tarihin ve talihin de yörüngesini deitiren Malazgirt Zaferi, üzerinden 950 yl geçmesine ramen tesirleri ve tezahür ettirdii neticeleri itibariyle hala scakln korumaktadr. 26 Austos 1071 Cuma günü Malazgirt Ovasnda yalnzca iki ordu kar karya gelmemi, en az bunun kadar ehemmiyet ihtiva eden medeniyetler, kültürler, inançlar, hedefler de karlkl olarak hizalanmtr. Bizans, karanln, köhneliin, çürümenin ve yozlamann sembolü iken; Selçuklu Devletinin kudretinde tecessüm eden Türk milleti adaletin, merhametin, cesaretin, hakkaniyetli bir yönetim sisteminin simgesi olarak sivrilmitir. 950 yl evvel Malazgirt kaplarna dayanan, asrlar boyunca özlemini çektii vatan topraklarn fütuhat ruhu, gaza onuru, kahramanlk uuruyla araya araya en sonunda bulan aziz ceddimiz destans ve devasa bir muvaffakiyetle tarihe mühür vurmutur. Malazgirt Zaferi sadece askeri bir baardan ziyade muazzam bir gönül seferberliinin marifeti, vatan davasn var olu meselesi gören serdengeçti bir atlganln stratejik muzafferliidir dedi.

VATAN BR KEZ BULUNMU, ASLA KAYBEDLMEYECEKTR

Bahçeli, 26 Austos 1922de balayan Büyük Taarruzun vatan kurtaran bir meydan okuma, Sultan Alparslann ve kahraman askerlerinin emanetini muhafazaya yeminli bir iradenin tecellisi olduunu belirterek, unlar kaydetti:

950 yl önce vatan yaplan kutlu topraklarmz, 99 yl önce fetih anlayyla mündemiç taarruz hamlesiyle Bizans tortularndan ayklanm, milli devletin temelleri kazlmtr. Hem Sultan Alparslana hem de Gazi Mustafa Kemal Atatürke milletimizin rahmet niyazlaryla birlikte ükran duygular hiçbir zaman eksilmeyecektir. Vatan kuran, vatan kurtaran muhterem büyüklerimize vefa borcumuzu emanetlerini, yani namus timsali gördüümüz Türk vatann koruyarak bir nebze de olsa ödemek mümkündür. Bizans artklar faal olsa da zalimlerin husumet kalemiyle yazlan zulüm ferman corafyalar karkla sevk edip kana bulasa da Türk milleti mukavemet ve mücadelesiyle hiçbir namert eli vatanna dedirmeyecektir. Vatan mukadderatmz olduu gibi ayn zamanda mukaddesat hazinemizdir. Hala aktif olan Bizans komplolarna kar dikkat ve uyank olmak en bata gelen sorumluluumuzdur. Malazgirtin, Büyük Taarruzun, Dumlupnarn rövann almak, tarihi hesaplamalar tekraren görmek için frsat kollayan husumet ve hyanet cephesine kar asla taviz verilmeyecektir. Vatan bir kez bulunmu, asla kaybedilmeyecektir.

TERÖR SALDIRILARI VAR OLU AZMN KIRAMAYACAKTIR

Bahçeli, terör saldrlarnn, düzensiz göç aknlarnn, küresel ve bölgesel menfur senaryolarn Türk milletinin istikbalini karartamayacan, var olu azmini kramayacan belirterek, unlar kaydetti:

rademiz Sultan Alparslann iradesidir. lhammz Gazi Mustafa Kemal Atatürkün istiklal davasdr. Bu irade ve bu dava yaadkça hiçbir oyun, hiçbir tezgah, hiçbir tuzak Türk milletini durdurmaya kafi gelemeyecektir. Malazgirt Zaferini derin manasna ve zamanlar aan güçlü mesajna uygun ekilde kutlanmasna her yl önayak olan, bu hususta samimiyetle öncülük yapan Sayn Cumhurbakanmza özellikle teekkür ediyorum. Anadolunun kaplarn kardelie, sevgiye, hürmete, birlie ve dirlie açan büyük zaferimizin 950inci yl dönümünde aziz ceddimiz Sultan Alparslan, Büyük Taarruzun 99uncu yl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürkü, fedakrlklaryla zirveleen kahraman neferlerimizi, muhterem ehitlerimizi rahmetle, saygyla ve minnetle anyorum. Malazgirt, hayranlk duyulan bir mazinin ihtiam yadigr, yüksek hedeflerle billurlaan milli bir gelecein iftihar mutusudur. Niyazm odur ki, Allah bizi vatanmzdan ayrmasn, onun bunun eline baktrmasn, muhannete muhtaç ettirmesin.

Ana Sayfaya Git