Bahoz Erdal öldürüldü

PKK'nın üst düzey sorumlularından "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin, Suriye'de Tel Hamis Tugaylarınca düzenlenen suikast sonucu öldürüldü.

Haberler 09.07.2016 - 19:19 Son Güncelleme : 09.07.2016 - 19:19

Suriyede rejime karşı savaşan Tel Hamis Tugayları Sözcüsü Halid el Hasekavi, terör örgütü PKKnın üst düzey sorumlularından Fehman Hüseyinin aracının havaya uçurularak öldürüldüğünü açıkladı.

AA muhabirine konuşan Hasekavi, PKKnın üst düzey sorumlularından Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyinin dün akşam 20.30da Himo beldesinden Kamışlıya giderken hedef alındığını söyledi.

8 KİŞİYLE ÖLDÜRÜLDÜ

Fehman Hüseyin ile aralarında korumalarının da olduğu araçtaki en az 8 kişinin öldüğünü belirten Hasekavi, Suriye ve Türkiye halkına müjde olarak nitelendirdiği bu operasyonun uzun süren takip sonrası gerçekleştiğini ifade etti.

Hasekavi, PKK terör örgütünün Suriye topraklarında işgalci olduğunu bildirerek, Beşşar Esed rejiminin en büyük destekçilerinden biri olan PKKnın bu üst düzey yöneticisine dönük gerçekleşen operasyonu Suriye şehitlerine, gazilerine ve Suriye zindanlarında işkence gören şerefli Suriye halkına armağan ediyoruz. dedi.

AA

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır