Bakan Akar: Afganistan'daki gelişmeleri yakinen takip ediyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kabil Havalimanı'nın işletilmesine yönelik, "Gelişmeleri yakinen takip ediyor, değerlendiriyoruz. Durum ve şartlar uygun olursa, böyle de bir talep gelirse bunu da değerlendirmeye hazırız" dedi.

Haberler 31.08.2021 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, beraberindeki Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutan Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz, garnizonda görevli subay, astsubalar ile 30 Austos Zafer Bayram ve Türk Silahl Kuvvetler Gününde Devlet Mezarln ziyaret etti. Bakan Akar, burada yapt konumada unlar söyledi: Egemenlik ve bamszlmza kastedenlere kar büyük bir inanç, irade ve kararllkla balattnz milli mücadelemizi 30 Austos1922de zafere tadnz. Bu zafer, asil milletimizin canndan asil bildii kutsal vatann her ne pahasna olursa olsun koruyacann ve Anadolunun ebediyen Türk yurdu olarak kalacann tüm dünyaya ilandr. Vatanmz, asil milletimizi ve kutsal deerlerimizi korumak için gösterdiiniz kahramanlklar ve fedakarlk bizler için en büyük ilham kaynadr. Sizlerden devraldmz kutsal emanete sahip çkmak ve bu emaneti gelecek nesillere miras brakmak omuzlarmza yüklenmi tarihi bir sorumluluktur. Bu bilinçle kahraman Türk Silahl Kuvvetleri, dün olduu gibi bugün de vatanmz, milletimizi, milli ve manevi deerlerimizi, hak, alaka ve menfaatlerimizi her ne pahasna olursa olsun korumakta azimlidir, kararldr ve buna muktedirdir. Bu anlaml gün vesilesiyle Sultan Alparslandan Gazi Mustafa Kemal Atatürke kadar bin yldr bize vatan olan bu topraklarda bugünlere, bu seviyelere gelmemizde emei geçen, katk salayan bütün komutanlarmz, devlet büyüklerimizi, aziz ehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.

DEERLENDRMEYE HAZIRIZ

Ziyaretin ardndan bir gazetecinin, Kabil Havalimannn iletilmesine yönelik sorusu üzerine Akar, Türkiye ve Afganistan arasndaki tarihi balara vurgu yapt. ki ülke arasnda yüzyllara dayanan tarihi geçmi ve ortak kültürel deerlerin bulunduunu dile getiren Akar, öyle konutu:

Son 20 yldr da Türk Silahl Kuvvetleri bata olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yapt görevlerle Afganlarn güven, huzur, refah içinde yaamasn arzu ettii bir ülkeden bahsediyoruz. Bu ülkenin insanlarnn güven, refah içinde olmasn istiyor, bunun için gayret gösteriyoruz. u anda da oradaki durumu, son gelimeleri yakinen takip ediyoruz. Eer bizim için uygun artlar, durumlar oluursa, Türkiye Cumhuriyeti olarak karar verme, karar alma süreçlerimizden de geçtikten sonra, Sayn Cumhurbakanmzn talimatlarnn ardndan bu talepleri deerlendirmeye alyor ve gerekli tavrmz, hareket tarzlarmz belirliyoruz. Afganistan ile tarihe dayanan ilgimiz, tarihi geçmiimiz, ortak deerlerimiz var. Gelimeleri yakinen takip ediyor, deerlendiriyoruz. Durum ve artlar uygun olursa, böyle de bir talep gelirse bunu da deerlendirmeye hazrz.

Ana Sayfaya Git