Bakan Akar, beraberindeki TSK komuta kademesi ile İHA'ların "yuvasında"

Milli Savunma Bakanı Akar: "Geldiğimiz noktada terör örgütündeki çöküşü görüyoruz. Bu yılın başından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 631 oldu"

Haberler 15.12.2021 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BATMAN (AA) - Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Geldiimiz noktada terör örgütündeki çöküü görüyoruz. Bu yln bandan itibaren etkisiz hale getirilen terörist says 2 bin 631 oldu dedi.

Akar beraberinde Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutan Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile 14. nsansz Uçak Sistemleri (US) Üs Komutanlna geldi.

Üs komutanndan faaliyetlere ilikin brifing alan ve talimatlar veren Akar, daha sonra TSK komuta kademesi ile komutanlk bahçesine fidan dikti. Tören alanna geçen Akar beraberindeki komutanlarla Sancak Teslim Törenine katld.

Sancan yerini almasnn ardndan balayan törende, sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar okundu. Birliin tarihçesi ile birlik komutannn biyografisinin okunmas sonrasnda Milli Savunma Bakan Akar sanca Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan adna üs komutanna teslim etti.

Sancak sicil defterini imzaladktan sonra birlie hitap eden Bakan Akar, Sancak bizim milli-manevi deerlerimizin, vatan ve millet sevgimizin, birlik ve beraberliimizin, hür ve bamsz yaama azmimizin sembolüdür. eref timsali sancamz her ne pahasna olursa olsun korumak ve yüceltmek birinci vazifemizdir diye konutu.

Hassas bir dönemden geçildiini, belirsizlik, risk, tehdit ve uluslararas istikrarszln her geçen gün arttn belirten Akar, Ülkemiz ve bölgemiz stratejik konumu nedeniyle gelimelerden yakndan etkilenmekte olup, Sayn Cumhurbakanlmzn liderliinde özne haline gelen, etki ve ilgi alan genileyen Türkiye, gereken her türlü tedbiri almaktadr ifadesini kulland.

Mehmetçiin 84 milyonun güvenliini salamak, ülkesinin hak ve menfaatlerini korumak için ölürsem ehit kalrsam gazi anlay içinde karada, denizde ve havada kendisine verilen tüm görevleri imdiye kadar baaryla yerine getirdiini, bundan sonra da getirmeye devam edeceini aktaran Akar, Türk Silahl Kuvvetleri, Cumhuriyet tarihimizin en kapsaml ve etkin operasyonlarn gerçekletiriyor dedi.

Akar, Mehmetçiin bir taraftan hudut güvenlii ve terörle mücadele dier taraftan da denizde ve havadaki görevlerini kararllkla, baaryla yerine getirdiini belirterek, unlar söyledi:

Terörle mücadele operasyonlarmz artan bir iddet ve tempoda devam ediyor. 24 Temmuz 2015ten itibaren yurt içi, Irak ve Suriyenin kuzeyinde 33 bin 112 terörist etkisiz hale getirildi. Bu yln bandan itibaren ise etkisiz hale getirilen terörist says 2 bin 631 oldu. Biz bu faaliyetleri yaparken tüm komularmzn hakkna, hukukuna, snrlarna sayglyz. Dier taraftan da ülkemizin, milletimizin, vatandalarmzn ve hudutlarmzn korunmas için ne gerekiyorsa yapmakta kararlyz. Bizim tek hedefimiz teröristlerdir. Geldiimiz noktada terör örgütündeki çöküü görüyoruz. Yaptmz çalmalarmzdaki dikkatimizi ve hassasiyetimizi kaybetmeyeceiz. Mehmetçiin nefesi teröristlerin ensesinde. Sizler uçaklarmzn, komandolarmzn gözü olacaksnz. Sonuçta en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek.

- Milletinin emrinde, görevinin banda

14. nsansz Uçak Sistemleri Üs Komutanlnn önemine de deinen Akar, Yüksek teknoloji ürünü silah sistemleri ile HA ve SHAlarmzla Frat Kalkan, Zeytin Dal, Bar Pnar, Bahar Kalkan ve Pençe harekatlarnn baaryla icra edilmesine büyük katk saladnz. Üstün gayret ve baarlarnzdan dolay komutanln tüm mensuplarn tebrik ediyorum. dedi.

Türkiyenin tarihi, deerleri, corafyas ve ordusuyla büyük ve güçlü bir ülke olduunu dile getiren Akar, Türk Silahl Kuvvetleri binlerce yllk anl tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi ve mesleki deerleriyle, milletimizin sevgisi, güveni, duasndan ald ilhamla akln ve bilimin nda, Anayasa çerçevesinde ve yasalar dorultusunda, Sayn Cumhurbakanmzn, sral amir ve komutanlarn emir ve komutasnda, milletinin emrinde, görevinin bandadr. Bundan kimsenin üphesi olmasn. diye konutu.

Akar, kazanlan baarlarda en önemli paya sahip ehitlere rahmet, gazilere ifa dileklerini ileterek sözlerini tamamlad.

Bakan Akar beraberindeki TSK komuta kademesi ile Batmana geliinde Vali Hulusi ahin, Muharip Hava Kuvveti Komutan Orgeneral Atilla Gülan ve dier yetkililer tarafndan karland.

Ana Sayfaya Git