Bakan Akar: Bu yıl 2 bin 779 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar; yurt içinde, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde toplam 33 bin 259, bu yılın başından itibaren ise 2 bin 779 terörist etkisiz hale getirilmiştir" dedi.

Haberler 01.01.2022 - 01:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Akar, yeni yl nedeniyle yaymlad mesajnda, görevlerini baaryla yerine getirdikleri bir yl geride braktklarn, bakanlk olarak artan bir motivasyonla 2022 ylna hazrlandklarn belirtti. Bakanln görev ve sorumluluklarnn arttn belirten Akar, Bu kapsamda cumhuriyet tarihimizin en youn, en etkili tedbirleriyle ve hudut namustur anlayyla korunan hudutlarmzda 01 Ocak 2021den itibaren 308 bin 716 göçmenin geçii engellenmi yakalanan 99 bin 546 düzensiz göçmen ile 480 terörist kolluk kuvvetlerine teslim edilmitir. Terörle mücadelemiz ise bata FETÖ, PKK/PYD-YPG ve DEA olmak üzere tüm terör örgütlerine kar artan bir iddet ve tempoda aralksz devam etmektedir. 24 Temmuz 2015ten bugüne kadar; yurt içinde, Irakn ve Suriyenin kuzeyinde toplam 33 bin 259, bu yln bandan itibaren ise 2 bin 779 terörist etkisiz hale getirilmitir dedi.

TERÖR KORDORU ENGELLEND

Bakan Akar, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar ölürsem ehit, kalrsam gazi anlayyla terör örgütlerine kar mücadele etmeye, 84 milyon vatanda terör belasndan kurtarmaya kararl olduklarn vurgulayarak, Bu kararllkla Suriyenin kuzeyinde icra ettiimiz operasyonlarla snrlarmzda kurulmak istenen terör koridoru engellenmi, parçalanm ve hudutlarmzn güvenlii salanmtr. Bu harekatlar sonras yaklak 470 bini dlibe olmak üzere 1 milyondan fazla Suriyeli evlerine ve topraklarna gönüllü, güvenli ve saygn bir ekilde dönebilmitir. Güvenli hale getirilen bölgelerde yeni bir göç dalgasnn olmamas ve hayatn normallemesi için de ilgili bakanlk, kurum ve kurulular ile koordineli olarak faaliyetlerimiz devam etmektedir. Suriyede istikrarn bir an önce salanmas, insani trajedilerin de son bulmas için her türlü gayret gösterilmektedir diye konutu.

KIBRIS BZM MLL MESELEMZDR

Akar, terörle mücadelenin yan sra denizlerdeki ve semalardaki faaliyetlere de aralksz devam edildiini, hak, alaka ve menfaatlerin azim ve kararllkla korunduunu belirterek, unlar kaydetti:

Türkiye olarak tüm sorunlarn olduu gibi Ege ve Dou Akdenizdeki sorunlarn da uluslararas hukuka uygun, barçl yöntemlerle, iyi komuluk ilikileri çerçevesinde ve diyalog ile çözülmesinden yanayz. Sorunlarn bu ekilde çözülmesi için bugüne kadar büyük gayret gösterdik. Türk ve Yunan halklarnn bölge zenginliklerinden de adil bir ekilde istifade ederek bar, refah ve güven içinde yaamas, Ege Denizinin Türkiye ve Yunanistan arasnda bir dostluk denizi olmas için her türlü gayreti göstermeye bundan sonra da devam edeceiz. Ayn ekilde Kbrsta da sorunlarn eit, egemen, bamsz iki devlet balamnda çözümü için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Kbrs, bizim milli meselemizdir. Garanti ve ittifak antlamalar dorultusunda geçmite olduu gibi bugün de Kbrsl kardelerimizin yanndayz. Egede ve Dou Akdenizde hem kendimizin hem de Kbrsl kardelerimizin hak, alaka ve menfaatlerini korumakta azimliyiz, kararlyz ve buna muktediriz.

Bakan Akar, FETÖ ile mücadelenin elde edilen yeni bilgi, belge ve verilerle devam edildiini belirterek, Kahraman ordumuz FETÖden temizlendikçe daha da güçlenmektedir. Türk Silahl Kuvvetlerinin anl üniformasn hiçbir hainin tamasna asla müsaade etmedik, etmeyeceiz ifadelerini kulland.

TSKNIN MKANLARI HER GEçEN GÜN DAHA DA ARTMAKTA

Bakan Akar, Türkiyenin tarihiyle, deerleriyle, corafyasyla, ordusuyla büyük ve güçlü bir ülke olduunu belirterek, öyle devam etti:

Bu corafyada var olmak için ordumuzun etkin, caydrc ve saygn niteliklerini daha da artrmak zorundayz. Bu kapsamda Sayn Cumhurbakanmzn liderlii, teviki ve desteiyle yerli ve millilik orann yüzde 80ler seviyesine yaklaan savunma sanayimizi daha ileri seviyelere tamak için çalmalarmz da aralksz sürdürmekteyiz. Hayata geçirilen projelerle Türk Silahl Kuvvetlerinin imkan ve kabiliyetleri her geçen gün daha da artmaktadr. Milli Savunma Bakanl ailesi olarak tüm personelimizin birlik ve beraberlik içerisinde çalarak gösterdii üstün gayretler, yerli ve milli savunma sanayimizin kahraman ordumuza kazandrd ve bundan sonra kazandraca imkan ve kabiliyetler ile önümüzdeki dönemde çok daha büyük baarlar elde edeceimize yürekten inanyorum. Bu duygu ve düüncelerle, Sultan Alparslandan Gazi Mustafa Kemal Atatürke kadar bin yldr bize vatan olan bu topraklarda bu günlere, bu seviyelere gelmemizde emei geçen, katk salayan bütün devlet büyüklerimizi ve komutanlarmz saygyla anyorum. Aziz ehitlerimizi; ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize, ehit ve gazilerimizin kymetli ailelerine sayg ve ükranlarm sunuyorum. u anda karada, denizde ve havada; yurt içinde, snr ötesinde ve dünyann çeitli corafyalarnda zorlu iklim ve arazi artlarnda kahramanlk ve fedakarlkla görev yapan deerli silah arkadalarma kazasz, belasz, hayrl, baarl görevler temenni ediyor; her birini alnlarndan öpüyorum. Tüm personelimize, gazilerimize, emeklilerimize, güvenlik güçlerimize ve onlarn aileleri ile birlikte ehitlerimizin kymetli ailelerine yeni ylda en samimi duygularla salk, mutluluk ve esenlikler diliyorum.

Ana Sayfaya Git