Bakan Akar: Pençe-Kaplan Operasyonu'nda 62 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bugün 28'inci gününde olunan harekat planlandığı şekilde, Mehmetçiğin büyük bir başarısıyla devam etmektedir. Pençe-Kaplan Operasyonu'nda şu ana kadar 62 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Kahraman komandolarımızın nefesi hainlerin ensesindedir" dedi.

Haberler 15.07.2020 - 11:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Akar bakanlnda, Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutan Oramiral Adnan Özbal ile Bakan Yardmclarnn da katlmyla haftalk video konferans toplants yapld. Ordu Komutanlar, Muharip Hava Kuvveti Komutan ve Donanma Komutannn yan sra Afganistandaki Türk Görev Kuvveti Komutan, NATO Karargahndaki Türk Askeri Temsil Heyeti Bakan, KKTCdeki Kbrs Türk Bar Kuvvetleri Komutannn da katld toplantda Bakan Akar, gelimeler ve sahadaki son duruma ilikin bilgi ald, talimatlar verdi.

GELDMZ NOKTA SON DERECE GURUR VERC

Bakan Akar, savunma ve güvenlik konularnn yan sra koronavirüs ile mücadelede alnan tedbirlerin de ele alnd toplantdaki talimatlarnn ardndan deerlendirmelerde bulundu. Türk Silahl Kuvvetlerinin, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann direktifleri dorultusunda karada, denizde ve havada önemli faaliyetleri yerine getirmeye devam ettiini belirten Akar, Mehmetçiimizin kahramanlk ve fedakarl, asil milletimizin sevgisi, güveni ve duas ile Sayn Cumhurbakanmzn talimat ve destekleriyle geldiimiz bu nokta son derece gurur verici, övünç duyulacak bir noktadr dedi.

KOMANDOLARIMIZIN NEFES HANLERN ENSESNDE

Bakan Akar, terörle mücadele faaliyetlerinin artan azim ve kararllkla en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceini söyleyerek, 15 Haziranda Pençe-Kaplan Harekat ile 6 bölgede teröristlere ait 81 hedef imha edildi. Bugün 28inci gününde olunan harekat planland ekilde, Mehmetçiin büyük bir baarsyla devam etmektedir. Amacmz halkmzn ve hudutlarmzn güvenliini salamak ve bölgedeki terörist unsurlarn tamamen etkisiz hale getirilmesini gerçekletirmektir. Her zaman söylediimiz gibi bata Irak olmak üzere tüm komularmzn siyasi ve toprak bütünlüüne sayglyz. Operasyonlarmz meru müdafaa çerçevesinde gerçekletirilmekte olup hedefinde sadece ve sadece teröristler ile onlarn barnak, snak, silah ve mühimmat depolar vardr. Bunlar bugüne kadar yaplan faaliyetlerle büyük ölçüde imha edildi. Pençe-Kaplan Operasyonunda u ana kadar 62 terörist etkisiz hale getirilmitir. Kahraman komandolarmzn nefesi hainlerin ensesindedir. ehitlerimizin ve gazilerimizin bir tek damla kanlarn dahi yerde brakmadk bundan sonra da brakmayacaz diye konutu.

Faaliyetlerin baarsnda en büyük payn ehit ve gazilere ait olduunu vurgulayan Akar, ehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine sabr diliyorum, gazilerimizi minnet ve ükranla anyorum ifadesini kulland.

Bakan Akar, Cumhurbakan Erdoann talimatlar kapsamnda terörü bitirme kararllyla çklan yolda 83 milyonun desteinin, güveninin, sevgisi ve duasnn Mehmetçik ile birlikte olduunu belirterek, Buradan aldnz güçle bu konularda, bugüne kadar olduu gibi, tarihimize yarar bir ekilde görevlerinizi en iyi ekilde yapacanza inanyoruz dedi.

15 TEMMUZDA TARHMZDE GÖRÜLMEM BR HANET SAHNELEND

Bakan Akar, dier terör örgütleriyle olduu gibi FETÖ ile de mücadelenin kararllkla devam ettiini belirterek, 15 Temmuzda asil milletimize, devletimize, demokrasimize ve TSKya kar tarihimizde görülmemi bir ihanet sahnelenmitir. Sayn Cumhurbakanmzn yüksek siyasi liderlii, 7den 70e asker sivil bütün fertlerin tek vücut halinde hain darbe giriimine kar koymas bu giriimi çok ükür akamete uratmtr. Asil milletimiz ve TSK, jandarma, emniyet güçlerimizin tamam ve bunlarn vatansever evlatlar hep birlikte bu alçaklara kar gereken cevab vermitir. Egemenliin kaytsz, artsz millete ait olduunu, milli iradeye kimsenin tahakküm edemeyeceini tüm dünyaya bu milletimiz göstermitir diye konutu.

20 BN 77 TERÖRST çMZDEN TEMZLENMTR

Hain darbe giriimine engel olmaya çalrken ehit olanlara rahmet, gazilere ifa dileyen Akar, öyle konutu:

Silahl Kuvvetlerimiz, devletimiz FETÖden temizlendikçe güçlendi, güçlenmeye devam ediyor. Yurt içi ve snr ötesinde Frat Kalkan Harekat, Zeytin Dal Harekat, Bar Pnar Harekat, Bar Kalkan Harekat, Pençe Harekatlarnn yan sra denizlerimizde ve semalarmzdaki faaliyetlerimiz, tatbikatlarmz, operasyonlarmz artarken elde edilen baarlar da tüm milletimize gurur verecek düzeyde olmutur. FETÖ ile mücadele kapsamnda bugüne kadar 20 bin 77 terörist içimizden temizlenmi, ihraç edilmitir. Emekli olanlarn dahi peleri braklmam 1243 kiinin rütbesi geri alnmtr. Haklarnda idari ilemler devam edenlerle birlikte toplam 24 bin 060 kii hakknda ilem yaplmtr. OHAL sonras Bakan kararyla ihraç edilenlerin says 5 bin 71 olup, geri dönenlerin says ise 478dir. Silahl Kuvvetlerimiz bu konudaki mücadelesini aralksz devam ettirmektedir. Yeni bilgi, belge ve veriler kapsamnda mücadelemizi kararllkla sürdürüceiz. TSKnn anl üniformasn hiçbir hainin tamasna müsaade etmeyeceiz. Bu konuda kararlyz.

SALDIRIYI DDETLE KINIYORUZ

Azerbaycan-Ermenistan snrnda yaanan çatmalara da deinen Akar, unlar kaydetti:

Ermenistann, Azerbaycann Tovuz bölgesinde gerçekletirdii saldry iddetle knyoruz. Saldry püskürtürken ehit düen Azerbaycanl kardelerimize Allahtan rahmet, yarallarmza acil ifalar, karde Azerbaycan halkna da basal dileriz. Yukar Karaba hukuksuzca igal eden ve yllardr saldrgan bir tutum sergileyen Ermenistana kar Azerbaycan Silahl Kuvvetlerinin yannda durmaya, tek millet, iki devlet diye kabul ettiimiz Azerbaycanl kardelerimize var gücümüzle destek olmaya devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git