Bakan Akar, Sahra Solunum Cihazı ile yerli silahları inceledi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi, bakanlığa bağlı birimlerde denetlemelerde bulundu. Bakan Akar, Sahra Solunum Cihazı ile yerli ve milli imkanlarla üretilen silahları yakından inceledi.

Haberler 17.06.2020 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutan Oramiral Adnan Özbal ve Bakan Yardmcs Muhsin Dere ile bakanla bal birimlerde inceleme ve denetlemelerde bulundu. Bakan Akar ve TSK komuta kademesi, ilk olarak bakanln ilaç fabrikasn ziyaret etti. Akar, koronavirüse kar gelitirilerek, belli aamaya gelen ilaç üretim çalmalaryla ilgili bilgi ald.

YERL SLAHI NCELED

Bakan Akar, daha sonra Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunun (MKEK) Maske Üretim Fabrikasna geçti. MKEK tarafndan gelitirilen maske üretim cihazn yerinde inceleyen Akar, maske üretim çalmalar hakknda bilgi ald. Buradan Gazi Fiek Fabrikasna geçen Akar ve komutanlar, Sahra Solunum Cihaz ile yerli ve milli imkanlarla üretilen silahlar da yakndan inceledi. Bakan Akar, baarl çalmalar dolaysyla MKEK çalanlarn tebrik etti.

Ana Sayfaya Git