Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi, Harekat Merkezi'nde toplandı

Son dakika: Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının hain saldırısı sonucu 5 asker ve 1 sivil personelin şehit olması sonrası Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki faaliyetlerin yönetildiği Harekat Merkezi'nde birlik komutanlarıyla toplandı. Akar'ın toplantıda gerekli talimatları verdiği belirtildi.

Haberler 04.02.2020 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akar, beraberinde Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile snrn sfr noktasndaki birliklerde incelemelerde bulundu.

Daha sonra Türk Silahl Kuvvetlerinin dlib Gerginlii Azaltma Bölgesindeki faaliyetlerinin yönetildii Harekat Merkezine gelen Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi, burada snr birliklerinin komutanlar ile bir araya geldi. lgili kurum temsilcilerinin de yer ald kritik öneme sahip toplantda ayrntl brifing alan Akar, gerekli talimatlar verdi. Akar ve komutanlarn bölgedeki incelemeleri sürüyor.

ERDOANIN HEYETNDEN AN BR KARARLA AYRILDI

Edinilen bilgiye göre, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Ukraynaya yapt ziyaret kapsamndaki heyette yer alan Akar, dlibdeki saldrnn ardndan heyetten ayrlarak Ankaraya döndü.

Akar, beraberinde Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler ve kuvvet komutanlaryla Karargahta yaplan ksa durum deerlendirmesinin ardndan Suriye snrna hareket etti.

SURYE SINIRINDA KRTK MESAJ

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, dlibdeki saldrya ilikin gerekenlerin yapldndan kimsenin üphesinin olmamas gerektiini bildirdi.

Beraberinde TSK Komuta Kademesi ile Suriye snr hattna varan Akar, dlibdeki saldrya ilikin burada yapt açklamada, Aziz milletimizin, gerekenlerin yapldndan, yaplacandan üphesi olmasn. ifadelerini kulland.

Akar, beraberinde Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Hataya geldi.

Havalimannda kinci Ordu Komutan Korgeneral Sinan Yayla ve dier yetkililer tarafndan karlanan Akar ve TSK Komuta Kademesi, helikopterle snr hattndaki birliklere gitti.

MSBden yaplan açklamada, dlibde Esed rejiminin saldrs sonucu ehit saymzn 6ya yükseldii belirtildi.

Açklamada unlar kaydedildi:

Saldrda yaralananlardan bir silah arkadamz ile bir sivil personelimiz daha yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak ehit olmutur. Meydana gelen olayda ehit saymz 6ya yükselmitir. Hlihazrda meru müdafaa kapsamnda hedefler ate altna alnmaya devam edilmektedir. Silah arkadalarmzn kan yerde braklmayacak, bu menfur saldry yapanlardan hesap sorulacak ve benzeri saldrlara kar meru müdafaa hakkmz en sert ekilde kullanlacaktr.

SINIRDA KRTK TOPLANTI

Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesindeki faaliyetlerin yönetildii Harekat Merkezinde birlik komutanlaryla topland.Bakan Aa

Ana Sayfaya Git