Bakan Akar'dan 'Kış Kartalı Harekatı' açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "'Kış Kartalı' harekatını başarıyla tamamladık. Teröristlerin barınakları, sığınakları, inleri, mağaraları başlarına yıkıldı. Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Teröristler bir kez daha Türk Silahlı Kuvvetleri'nin nefesini enselerinde hissettiler" dedi.

Haberler 03.02.2022 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri, Irak ve Suriye kuzeyinde teröristler tarafndan üs olarak kullanlan Derik, Sincar ve Karacak bölgelerindeki terör yuvalarn hava harekatyla vurdu. Bakan Akar, beraberinde Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutan Oramiral Adnan Özbal ile K Kartal harekatn Hava Kuvvetleri Komutanl Harekat Merkezinde takip etti. Akar, Hava Kuvvetleri Komutanl Kurmay Bakan Korgeneral smail Güneykayadan harekata ilikin brifing ald.

KI KARTALI HAREKATINI BAARIYLA TAMAMLADIK

Uçaklarn terör örgütüne ait hedefleri imha etmesinin ardndan personele hitap eden Bakan Akar, K Kartal harekatn baaryla tamamladk. Bizim maksadmz 84 milyon vatandamzn ve hudutlarmzn güvenliini salamak. Bu kapsamda Irak ve Suriyenin kuzeyinde teröristlere ait hedeflere yönelik gerçekletirilen harekat hassas ekilde planland ve baarl bir ekilde icra edildi. Tüm faaliyetlerimizde olduu gibi bu harekatta da hem planlamada hem icrada masum insanlara, çevreye zarar vermemek için gerekli her türlü tedbiri aldk ve buna uygun olarak harekat icra ettik. Teröristlere ait barnak, snak, maara, tünel, depo, teröristlerin sözde eitim merkezleri, sözde karargahlar hedef alnd. Sadece ve sadece teröristler ve teröristlere ait yaplar hedef alnd. Teröristlerin barnaklar, snaklar, inleri, maaralar balarna ykld. Teröristler bir kez daha Türk Silahl Kuvvetlerinin nefesini enselerinde hissettiler. Terör örgütünde çökü hzland. Sözde ele balar bunlar anlad, temennimiz alttakilerin de bu çöküü görmeleri ve adalete teslim olmalardr dedi.

SZLER KUTLUYORUZ

Bakan Akar, terörle mücadelenin kararllkla devam edileceini vurgulayarak, K Kartal harekatnda çok sayda terörist etkisiz hale getirildi. Sonuçlar yakndan takip ediyoruz, önümüzdeki saatlerde, günlerde harekata ilikin kesin sonuçlar istihbarat kanallarndan ve dier kanallardan alacaz. Bu harekatla arananlar listesindeki her renkten çok sayda terörist etkisiz hale getirildi. Dier unsurlarmzla birlikte özellikle Hava Kuvvetlerimizin kartallar kendilerine verilen görevleri büyük bir baaryla yerine getirdiler. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizleri kutluyoruz, baarlarnzn daim olmasn temenni ediyoruz diye konutu.

Terörle mücadelenin kararllkla devam edeceini bir kez daha kaydeden Akar, 40 yldan beri ülkemizin, milletimizin bana musallat olan terör belasndan ülkemizi, milletimizi kurtaracaz. Bu konuda azimli, karalyz ve buna da muktediriz dedi.

Harekat Merkezinde kalarak gelimeleri yakndan takip eden Bakan Akar ve beraberindeki TSK komuta kademesi, gecenin geç saatlerinde Hava Kuvvetleri Komutanl Karargahndan ayrld.

Ana Sayfaya Git