Bakan Bozdağ: Teröristlere nefes aldırılmayacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bursa ve İstanbul'daki bombalı saldırılarla ilgili, "Bütün bunların hepsi Türkiye'de gündemi değiştirme gayreti olduğunu gösteriyor. Türkiye'nin içinde de dışında da terör örgütlerine ve teröristlere nefes aldırılmayacak" dedi.

Haberler 22.04.2022 - 01:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakan Bozda, TBMMde milletvekilleriyle bir araya geldi. Basn mensuplarnn sorularn yantlayan Bakan Bozda, dün Bursada cezaevi servis aracna yönelik düzenlenen bombal saldryla ilgili, Bu saldryla ilgili güvenlik güçlerimiz yakn takipte. z sürmeye devam ediliyor. u anda önemli sonuçlara ulatklarn görüyoruz. Yakn bir zamanda da bu ii yapan faillere ulalacan umut ediyorum. çalma hzl bir ekilde devam ediyor. Tabii dünkü saldrdan sonra herkes geçmi olsun dileklerini iletti, basal dileklerini iletti. Sayn Kemal Klçdarolu, ehidimiz ve yarallarmzla ilgili herhangi bir deerlendirmede bulunmad. Keke bir deerlendirmede bulunsayd. Burada bombal bir saldr var dedi.

CEZAEVLERNDE KENCE YOKTUR

Bakan Bozda, cezaevlerine dönük uzun bir zamandr yürüyen bir kampanya olduuna vurgu yaparak, Bu kampanya çerçevesinde cezaevlerinde ikence ve kötü muamele olduuna dair iftiralar gerçekmi gibi sunuluyor. Buradan bir kez daha söylemek isterim; cezaevlerinde ikence yoktur, kötü muamele yoktur, böyle bir iddias olan varsa; biz bu iddialarn hepsinin üzerine gidiyoruz, inceletiyoruz, idari yönden bakyoruz. Eer inceleme gerektiren bir ey varsa adli yönden de tahkikat yaplyor. u ana kadar ortaya atlan iddialarn neredeyse tamam aslsz çkt. Bu iftira kampanyasn yürütenlere unu söylemek isterim; Türkiye ikenceye kar sfr tolerans muamelesini devam ettirmektedir, bunun altn bir kez daha çizmek isterim diye konutu.

SALDIRILAR GÜNDEM DETRMEYE YÖNELK

Daha sonra stanbulun Gaziosmanpaa ilçesindeki Türkiye Gençlik Vakfna (TÜGVA) yönelik saldrya deinen Bozda, TÜGVAdaki saldr da hemen bir gün sonra ve hemen hemen saatleri de çok yakn. Bu saldry da lanetliyoruz. Bununla ilgili stanbulda gerekli adli tahkikat balatld ve ayn ekilde stanbulda güvenlik güçlerimiz bununla ilgili soruturmay bütün boyutlaryla sürdürmektedir. Yakn zamanda bununla ilgili fail ve faillere ulalacaktr. Bütün bunlarn hepsi Türkiyede bir takm olaylarla gündemi deitirme gayreti olduunu gösteriyor. Türkiyenin içinde de dnda da terör örgütlerine ve teröristlere nefes aldrlmayacak. Muhalefet, saldry kim yapm diyor. Saldry kim yapyor? Saldry terör örgütleri yapyor ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git