Bakan Dönmez: 2020'nin ilk aylarında petrol ve doğalgaz arama sürecini başlatmış oluruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Libya'yla deniz yetki alanlarının mutabakatına yönelik anlaşmayı hatırlatarak, 2020'nin ilk aylarında petrol ve doğalgaz arama sürecini başlatacaklarını söyledi.

Haberler 19.12.2019 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Dönmez, Ankarada düzenlenen 4üncü Enerjide Ar-Ge çaltayna katld. Burada konuan Bakan Dönmez, Ar-Ge bulumalarnda, strateji olarak üç temel bileen üzerinde durduklarn, bunlarn kurumsallama, kültür ve katlmclk olduunu bildirdi. Bakan Dönmez, Ar-Ge süreçleriyle ilgili tasarm, üretim ve markalama süreçlerini birlikte yürütmek zorundayz. TÜM adn verdiim bu süreçte hiçbir bileen birbirinden bamsz deil. Doalgaz sektörümüzü bu anlamda baarl bir örnek olarak gösterebiliriz dedi.

AB ÜLKELER DE TEK SAAT UYGULAMASINA GEçECEKTR

Programdan sonra, basn mensuplarnn sorularn yantlayan Bakan Dönmez, kalc yaz saati uygulamasnn tasarruf deil, elektrik tüketimini artrd eletirilerine ilikin, 2 yl önce bu uygulamaya geçtiklerini kaydetti. Bakan Dönmez, Her yl da ölçümleri yapyoruz. Bu yln ölçümleri henüz tamamlanmad. Geçtiimiz yl verileri elimizde, yaklak 4 milyar kilowatt (kW) civarnda bir tasarruftan bahsediyoruz. Bunun da parasal karl 2,7 milyar lira civarnda. Bir iki yl içerisinde Avrupa Birlii ülkeleri de tek saat uygulamasna geçecektir. Valiliklerimiz de ilin günelenme süresine bal olarak eitim saatlerini ve çalma saatlerini doru, isabetli ayarladklar takdirde, bu verimlilik daha da artacaktr. Bu konuda yetki de zaten valiliklerdedir dedi.

2020NN LK AYLARINDA SÜREC BALATACAIZ

Bakan Dönmez, Libya anlamasnn BM tarafndan onaylanmasndan sonra petrol arama faaliyetlerine balayacaklarn söyleyerek, Libyayla deniz yetki alanlarnn mutabakatna yönelik bir anlama yaplmt. Meclisimizden geçti, Libya hükümetinde de onayland. u anda bunlarn BMye gönderilmesi ve tescil aamasndayz. Bu süreç de tamamlandktan sonra yeni alanlarda Enerji Bakanl olarak petrol ve doalgaz arama ve üretim ruhsatlandrma çalmalarn balatacaz. Öyle tahmin ediyorum ki, 2020nin ilk aylarnda bu süreci balatm oluruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git