Bakan Dönmez: Elektrik ve doğalgaz işlemleri evlerden yapılabilir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, koronavirüs nedeniyle tüm vatandaşların elektrik ve doğalgaz işlemlerini ilgili firmaların müşteri hizmetleri merkezine gitmeden akıllı telefon, tablet ya da bilgisayar kullanarak, online kanallar üzerinden evlerinden yapabileceğini söyledi.

Haberler 20.03.2020 - 11:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Dönmez, Twitter hesabndan yapt açklamada, 81 ilin tamamnda doal gaz ilemleri için Alo 187, elektrik ilemleri için Alo 186 hattnn aranlarak arza ihbar, talep, öneri ve ikayetlerin iletildiini, dier ilemler için gerekli destek alnabildiini bildirdi. Vatandalarn genel aydnlatma hizmetinden kesintisiz yararlanabilmesi için TEDA Aydnlatma Mobil Takip Uygulamas üzerinden arza ihbar braklabildiini hatrlatan Bakan Dönmez, unlar kaydetti:

EVLERDEN YAPILABLNR

Fatura ödeme ilemleri, ilgili datm veya tedarik firmalarnn resmi internet sayfalar üzerinden, belirtilen anlamal bankalardan veya mobil ve internet bankacl araclyla yaplabilmektedir. Fatura sorgulama ve aboneliklerle ilgili sözleme veya fesih ilemlerinin tamam da e-devlet üzerinden vatandalarmzn kullanmna açktr. Bu dönemde Salk Bakanlmzn yaymlad tedbirlere uyarak mümkün olduunca vatandalarmzn kendilerini kalabalk ortamlardan izole etmesi, salgnn kontrol altna alnmas açsndan büyük önem tamaktadr. Salgnn daha da yaylmasn önlemek ve vatandalarmzn günlük hayatlarn kolaylatracak ilemleri hayata geçirmek için ilgili bütün firmalarla i birlii ve koordinasyon içerisinde çalmaya devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git