Bakan Ersoy'dan müzik sınırlamasıyla ilgili açıklama

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "İlk olarak 19.00 olarak müzik sıralaması vardı. Sonrasında vaka sayıları kontrollü gitti, istediğimiz gibi gitti. Aşılama da istediğimiz gibi gidince 21.00'a alınmıştı. Sonra son kabine toplantısında da 00.00'a alındı. Yani kademeli bir şekilde esnetilmeye devam ediyor." dedi.

Haberler 03.07.2021 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile GOOGLE Türkiye ibirlii protokolü imza töreni sonras gazetecilerin sorularn yantlad.

Canl müziin saat 00.00da sona ermesi ile ilgili gelen bir soru üzerine Bakan Ersoy, Pandemi de kademeli normalleme diyoruz adna biliyorsunuz. Normalleme deil kademeli normalleme diyoruz. lk olarak 19.00 olarak müzik sralamas vard. Sonrasnda vaka saylar kontrollü gitti, istediimiz gibi gitti. Alama da istediimiz gibi gidince 21.00a alnmt. Sonra son kabine toplantsnda da 00.00a alnd. Yani kademeli bir ekilde esnetilmeye devam ediyor. u anda da veriler iyi gidiyor. Alama da devam ediyor.

NORMALLEME VE MÜZK

imdi normalleme ile birlikte veri saylarnda bir art olmazsa, geçen seferki normalleme kurallar ile uygun giderse sonuçlar, zaten hiç kimsenin önünde bir snrlama koymak gibi bir durum yok. Herkesin istedii gönlündeki esnetebildiimiz kadar esnetiyoruz. steimiz her ey pandemi öncesine dönsün. Ama u ana kadar hep esnetme üzerine alnm kararlar var uzun süredir.

unu da belirtmek istiyorum. Normalleme sürecini yöneten bütün ülkeler bu ekilde yönetiyor. Bugün Avrupaya Almanyaya baktnz zaman veya Avusturyaya baktnz zaman onlar 1000li rakamlarn aasna indiler. Almanyada baz eyaletlerde 22.00, baz eyaletlerde saat 24.00 olarak uygulanyor hala. Bugün Rusyaya baktnz zaman 23.00 olarak uygulanyor. Yunanistan hala sokaa çkma yasa uyguluyor. Yani bu bütün kademeli normalleme uygulanan ülkelerde bu ekilde yönetiliyor.

Biz de kurala uygun bir ekilde yönetiyoruz. Ama bu tamamen vaka saylarna endeksli bir ey. u ana kadar çok olumlu gitti, esnetmeler de ona göre yapld. Bundan sonra da bu ekilde gidecek

Ana Sayfaya Git