Bakan Gül: Darbeye selam durulmamış, darbeciler yargılanmıştır

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Tarih, Türk yargısının darbecilere karşı vermiş olduğu bu onurlu mücadeleyi asla unutmayacaktır. O gece, darbeye selam duran yargıdan, darbecileri yargılayan yargıya dönülmüştür, evirilmiştir. Darbeye selam durulmamış, darbeciler yargılanmıştır" dedi.

Haberler 16.07.2021 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakan Gül, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Dikmen Hakimevinde düzenlenen etkinlie katld. Bakan Gül, 15 Temmuz tarih boyunca görülen en alçak, en hain, en sinsi saldrlardan biri olarak tarihe geçtiini belirterek, Bugün hem hüznü, kederi hem de bir gururu yayoruz. Hüznü yayoruz; çünkü bu alçak saldr karsndan canlarn vermi 251 ehidimiz, vatan evladmz ve gazilerimiz var ama dier yandan 15 Temmuz dünyann en büyük meydan okumas, direnii ve demokrasi zaferidir; bundan dolay da büyük bir gurur yayoruz. Bunun yüzde 1i baka bir ülkede olsayd herhalde demokrasi siyasi tarih kitaplarna altn harflerle yazlrd. Bir igal giriimine kar milletin nasl çplak elleriyle bu alçak saldry durdurduunu, bütün dillerde anlatlacak olan bir destandr dedi.

GAL GRM BAARIYA ULAAMADI

Bakan Gül, o gece demokrasiye, milli iradeye, anayasa ve hukuka ar saldr giriiminde bulunulduunu kaydederek, Bu igal giriimi milletimizin kahramanca direniiyle baarya ulaamad. Bu gözü dönmü vatan, millet, demokrasi düman FETÖcüler milletin vergileriyle milletin emniyetini salamak için alnm helikopterleri, sava uçaklarn, silahlarn bu milletin kendisine dorultma alçakln göstermilerdir diye konutu.

Darbecilerin, Kurtulu Savanda dümanlarn bile cesaret edemedii, Türkiye Büyük Millet Meclisini (TBMM) bombaladklarn belirten Gül, milletin gösterdii direnile bayrana ve istikbaline sahip çkarak, büyük destan ortaya koyduunu dile getirdi.

TÜRK YARGISI MLLETYLE OMUZ OMUZA MÜCADELE VERD

Bakan Gül, Türk yargsnn da o gece milletle birlikte darbecilere kar omuz omuza mücadele verdiini vurgulayarak, öyle konutu:

Yarg, darbenin, cuntaclarn karsnda büyük bir cesaretle hukukun, demokrasinin ve Anayasann gereini yapmtr. Bu destan ortaya koyan Türk milletinin aziz hakim ve savclar da o gecenin çok önemli kahramanlardr. lk andan itibaren görevinin sorumluluu ve bilinciyle görev ifa etmilerdir. Cuntaclarla ilgili yakalama ve gözalt kararlar verilmitir. Demokrasi ve hukuk snavn o geceden itibaren halen vermeye devam etmektedir. Yarg bu hainlere hukuk içerisinde gerekli cezay veriyor. Tarih, Türk yargsnn darbecilere kar vermi olduu bu onurlu mücadeleyi asla unutmayacaktr. O gece, darbeye selam duran yargdan, darbecileri yarglayan yargya dönülmütür, evirilmitir. Darbeye selam durulmam, darbeciler yarglanmtr.

Ana Sayfaya Git