Bakan Gül’den savcı ve hakimlere: Vicdanınızı kiraya vermeyin

Hakim ve savcılara adaletin tecellisinde büyük sorumluluk düştüğünü kaydeden Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Aklınızı, vicdanınızı kimseye ama kimseye kiraya vermeyin” dedi.

Haberler 14.09.2021 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakan Abdulhamit Gül, Türkiye Adalet Akademisi 25. Dönem (2. grup) hakim ve savc adaylarnn hazrlk eitimlerinin açl programna katld. Burada hakim ve savclarn sorumluluuna deinen Gül, Esas itibariyle de adalet talebini karlayan çok ulvi bir meslee ve göreve sahipsiniz. Asl makam milletin nezdinde olan yüce makamdr dedi.

HER DOSYA NSAN HKAYES

Savc ve hakimlerin önlerine gelecek her dosyann bir insan hikayesine temas ettiinin unutulmamas gerektiini dile getiren Gül, Türkiyede yarg kültürü anlamnda çok önemli bir birikim var. Bu birikimi en iyi uygulama ile sizlerin hayata geçireceine inanyorum. çünkü en iyi kanun en iyi uygulamadr, en iyi reform en iyi uygulamadr. Bunlar da yapacak olan sizsiniz. Tüm bu meslek hayatnz boyunca karnza daima bir insan çkacak, bir insann hayat çkacak bir insann dram, maduriyeti, hakka ulama yolundaki çabas, gayreti, azmi eer o hakka teslim ederseniz adliyeden çkarken hak yerini buldu dedirtirseniz insann devlete, gelecee, kendine olan saygs artar. Bunu yapmak sizin elinizde. Önünüze gelecek her dosyann bir insan hikayesini temas ettiini asla ama asla unutmayn diye belirtti.

ADALETN TECELLS BNALAR DEL

Adaletin asl tecellighnn koca koca binalar deil, hakim ve savclarn temiz vicdan olduunu sözlerine ekleyen Gül, öyle devam etti: Özellikle hukuk kalitesine verilen deer sebebiyle bu imkanlar verilmitir ve esas itibari ile teknik olarak her türlü imkanmz var. Yarn göreve baladnzda da bu imkanlarn en güzelini göreceksiniz, daha da güzelini yapmaya çalyoruz. Aklnzda, kalbinizde dolaysyla aklnz, vicdannz kimseye ama kimseye kiraya vermeyin. Meslek hayatnz boyunca insanlarn size güvendii cübbesini kimsenin önünde iliklemez, anayasadan hukuktan, vicdandan adaletten amaz diye bu inanc ömrünüz boyunca görütüümüzde bir madalya gibi tayn arkadalar.

CEMAAT HATIRLATMASI

Yarg içerisine yerleen cemaat yaplanmasna atfta bulunan Gül, unlar ekledi: Yarg sistemimiz bata olmak üzere ülkemiz 15 Temmuz sonrasnda devlet içinde bu örgütlü yapdan kurtulmak için kararl bir mücadele ve ayrlma sürecini balatmtr. Ve bunu da sürdürmektedir. Yine bir ina sürecini de hep birlikte yaparak milletimize olan ödevimizi yerine getireceiz. Bunu yapmak için adaleti üstün tutacaz. Adaleti yaatrsak insan yaatrz, insan yaatrsak devleti yaatrz.

Ana Sayfaya Git