Bakan Gül'den yeni adli yıl mesajı

Abdulhamit Gül, "Bu adli yıla da geçtiğimiz yıldan devraldığımız reform adımlarıyla başlıyoruz. Yeni dönemde de hukukun üstünlüğünü tahkim etmek, adalete erişimi güçlendirmek için reform stratejimizin izini sürmeye devam edeceğiz" dedi.

Haberler 02.09.2021 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Gül, 2021- 2022 Adli Yl açl nedeniyle yaymlad mesajnda, Adalet tekilat ve yarg camias için yeni bir adli yl, yeni bir çalma döneminin baladn bildirdi. Her adli yl banda olduu gibi bugün de heyecanl, mutlu ve umutlu olduklarn belirten Bakan Gül, unlar kaydetti:

Hepimizin bildii gibi adliyeler, adalet duygusunun ikametgahdr. Yarg, milletin göz bebeidir. Adalet mülkün temeli, adaletin temeli ise insandr, insan onuru, insan hakkdr. nsan onurunu ve hakkn korumay, bütün adalet hizmetlerinin en temel misyonu olarak görüyoruz. Bu çerçevede hazrlanan Yarg Reformu Strateji Belgesi ile güven veren ve eriilebilir adalet vizyonumuzu ortaya koyduk. Ayn perspektiften doan nsan Haklar Eylem Plan ile de ölçülebilir, izlenebilir, somut faaliyetler öngördük. Bugüne kadar, yargda hedef süre, lekelenmeme hakk, seri muhakeme, uzlama, arabuluculuk, e-duruma, e-tebligat, adli görüme odalar, savunma hakknn güçlendirilmesi, kesintisiz noterlik hizmetleri gibi pek çok alanda çan ilerisinde yenilikleri hep birlikte hayata geçirdik. Bu adli yla da geçtiimiz yldan devraldmz reform admlaryla balyoruz. Yeni dönemde de hukukun üstünlüünü tahkim etmek, adalete eriimi güçlendirmek için reform stratejimizin izini sürmeye devam edeceiz. Sayn Cumhurbakanmzn liderliinde ve öncülüünde dün olduu gibi bugün de reform irademizin arkasndayz. üphesiz, en iyi reform, en iyi uygulamadr. Türk yargsnn insan haklarna dayal hukuk devleti ilkesinin nda, her bir yenilii en iyi ekilde uygulamaya devam edeceine inancm tamdr. Bu vesileyle, ülkemizin her köesinde milletimize adalet hizmetini sunan bütün hakimlerin, savclarn, avukatlarn ve çok deerli personelimizin yeni adli yln kutluyor; adliyenin kaps adaletin kapsdr anlayyla, bu kapya bavuran herkesin gecikmeksizin adalete eriecei bir yl olmasn diliyorum. 2021-2022 Adli Yl, ülkemize, milletimize ve hukuk camiamza hayrl olsun.

Ana Sayfaya Git