Bakan Karaismailoğlu: Akdeniz ile İç Anadolu'yu birbirine bağlıyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ''Eğiste Hadimi Viyadüğü’müz, ülkemizin ulaşım alanında yapımı devam eden en önemli projelerinden biridir. Türkiye’nin en yüksek ayaklı köprüsünü inşa ederek Toroslar'a adeta bir mühür vuruyoruz. Akdeniz Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesi'ni kesintisiz şekilde birbirine bağlıyoruz'' dedi.

Haberler 16.04.2022 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ulatrma ve Altyap Bakan Karaismailolu, yapm devam eden Eiste Hadimi Viyadüünü incelemek üzerine helikopterle Konyann Hadim ilçesine gitti. lk olarak Hz. Hadimi Camiinde cuma namaz klan Bakan Karaismailolu, Hadim Belediye Bakanl, AK Parti lçe Bakanl ve esnaf ziyaret etti ardndan da Eiste Hadimi Viyadüü antiye alanna geçip, incelemelerde bulundu.

Yatrmlarn, toplumsal refahn yükseltilmesinde önemli kilometre talar olduunu belirten Karaismailolu, u an ina çalmalarn yerinde incelediimiz Eiste Hadimi Viyadüümüz ülkemizin ulam alannda yapm devam eden en önemli projelerinden biridir. Türkiyenin en yüksek ayakl köprüsünü ina ederek Toroslara adeta bir mühür vuruyoruz. Akdeniz Bölgesi ile ç Anadolu Bölgesini kesintisiz ekilde birbirine balyoruz. Konya-Hadim-Takent ile Karamann Sarveliler-Bayayla-Ermenek ilçelerini birbirine balayan Hadim Devlet Yolu üzerinde ina ettiimiz bu viyadüümüz; ülkemizin en yüksek ayak yüksekliine sahip olmasnn yan sra yine ülkemizin en uzun dengeli konsol köprüsü olarak da tarihe geçecek ve simge yaplarmzdan biri olacak diye konutu.

TÜRKYENN EN UZUN VYADÜÜ

Viyadük hakknda teknik bilgiler de veren Karaismailolu, Proje kapsamnda 1372 metre uzunluunda, 166 metre yüksekliinde, 27 metre geniliinde, 9 açklkl, dengeli konsol tipinde çift viyadük; Türkiyenin en uzun ve en yüksek dengeli konsollu köprüsünü ina ediyoruz. Yapm çalmalar kapsamnda kenar ayaklar ve orta ayaklarda temel ve elevasyon imalatlaryla sol eksende üstyap imalatlarnn tamamn bitirdik. Sa eksende ise üstyapda 852 metre ilerleme gerçekletirdik. Toplamda sa ve sol köprüde 2 bin 224 metre üstyap ilerlemesine ulalarak; projede yüzde 72 gerçekleme saladk. Geri kalan 520 metre üstyap imalatn da bu yl içinde tamamlamay ve Eiste Hadimi Viyadüünü Kasm 2022de trafie açmay planlyoruz dedi.

SEYAHAT SÜRES 20 DAKKA KISALACAK

Bakan Karaismailolu, seyahat süresinin 20 dakika ksalacan belirterek, Eiste Hadimi Viyadüünün tamamlanmasyla birlikte seyahat süresi 20 dakika ksalacak. Bunun yan sra Türkiyenin kuzey ve güney aksnn en önemli arterlerinden biri olan Konya-Hadim-Takent-Alanya güzergahnda zaman ve seyahat konforu en üst seviyeye çkacaktr. Dik yoku ve keskin virajla alan Eiste Deresi geçiindeki ulam rahatlayarak, bu bölge artk sürücülerin korkulu rüyas olmaktan çkarak trafik, can ve mal güvenlii en üst seviyeye yükselecektir. Üç ktann ortasnda bir köprü konumunda olan ülkemizin stratejik konumunun gerei olarak tüm ulam sistemlerimizi önce birbirlerine sonra da dünyaya entegre ediyoruz. Yeni planlamalarmz da buna uygun ekilde hazrlyoruz. Geçit vermeyen dalar tünellerle vadileri köprüler, viyadüklerle ayoruz diye konutu.

TÜNEL SAYISI 466YA çIKTI

Bakan Karaismailolu, Türkiyedeki tünel saysnn 466ya yükseldiini dile getirerek, 2003 öncesi 83 adet olan tünel saymz 466ya, sadece 50 kilometre olan toplam tünel uzunluunu da yüzde 1202 artrarak toplam 651 kilometreye çkardk. 3 bin 617 adet köprü ve viyadük ina ederek köprü ve viyadük uzunluumuzu 727 kilometreye ulatrdk. Yarn birlikte açacamz Phaselis Tünelimiz de AK Parti hükumetinin önemli eserlerinden biri olacak. Antalya-Kemer-Tekirova-Finike bölünmü yol hatt üzerindeki tünelimiz sayesinde; yol güzergah 2 kilometre, seyahat süresi de 10 dakika ksalacak. Yine ekonomimize ve milletimize kazandracaz. Yollarmz ina ederken yürüttüümüz politikalar ve faaliyetlerle dünyada en hzl geliim gösteren ülkelerden biri haline geldik. Ksa süre içinde açln yaptmz 1915 çanakkale Köprüsü, Tokat Havaliman, Malatya çevre yolu gibi eserlerle bu geliime taze kan pompalamaya devam ediyoruz. Yollarmz ina ederken yürüttüümüz politikalar ve faaliyetlerle dünyada en hzl geliim gösteren ülkelerden biri haline geldik dedi.

Ana Sayfaya Git