Bakan Kaya: Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak boynumuzun borcu

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Şehitlerimizin geride bıraktığı emanetlerine sahip çıkmak boynumuzun borcu" dedi.

Haberler 26.05.2017 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ziyaret ve çeitli programlara katlmak üzere dün özel uçakla Mua gelen Bakan Kayay, havaalannda Vali Seddar Yavuz, Belediye Bakan Feyat Asya, Mu Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, l Emniyet Müdürü Zafer Akta, kurum amirleri ve partililer tarafndan karland. lk olarak geçen yl ehit düen Özel Harekat Polisi Yücel Kurtolunun Sungu Beldesindeki ailesini ziyaret eden Bakan Kaya, Türk bayraklaryla donatlan evde ehidin ailesiyle bir süre görütü ve okunan duann ardndan Valilie geçti. Bakan Kaya, TEOGda baarl olan örencilere tablet hediye etti.

EHT ALELER

Burada gazetecilere açklamalarda bulunan Bakan Kaya, ehit ailelerinin kendilerine emanet olduunu belirterek, ehitlerimizin geride brakt emanetlerine sahip çkmak bizim boynumuzun borcu. Onlarn hayr dualarn aldk ve her zaman yanlarnda olduumuzu bir kez daha ifade ettik diye konutu.

Valilik ziyaretinin ardndan Mu Alparslan Üniversitesine geçen Kaya, Uluslararas 15 Temmuz Darbe Giriimi ve Türkiye Sempozyumuna katld. Sempozyumun 15 Temmuz Kadnlar konulu oturumunda konuan Bakan Kaya, Biz Türkiyede gerçekten köklü deiimleri gerçekletiren bir siyasal hareket olarak, gayemiz sürekli ülkemizin gelimesi olmutur. Uzun bir dönem boyunca tarih sahnesinde gücünü koruyan, büyük bir medeniyetin mirasçlar olarak, bugün yeniden geliim sanclarn ve heyecann yayoruz. Türkiyenin 2000li yllarda balatt büyük katlmlarla birlikte büyük bir itibar kazand ve uluslararas Arenada da çok güçlü bir oyuncu olduunu ortaya koydu. Bu ayn zamanda Türkiyenin siyasette ekonomide kültür ve medeniyetinde öze dönüünün hareketi oldu. Bu hareket kukusuz bizim dostlarmz sevindirirken, büyümemizden ve muasr medeniyetler seviyesine erimemizden dolay bazlarn büyük endie ve korku ya sevk etti dedi.

Buradaki programn ardndan çocuk evlerine geçen Bakan Kaya, basna kapal gerçekletirilen ziyaretin ardndan Belediye Bakanlna geçti. Belediye Bakan Feyat Asyadan brifing alan Bakan Kaya, Atatürk Bulvar üzerinde esnaf ziyareti yaptktan sonra uçakla Bingöle hareket etti.

Ana Sayfaya Git