Bakan kurum Diyarbakır'da

Çevre ve Şehirçilik Bakanı Murat Kurum, çeşitli temaslarda bulunmak üzere bugün kurmaylarıyla Diyarbakır'a çıkarma yapıyor. Kurum, Sur ilçesindeki yapılanmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Haberler 22.01.2020 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehirçilik Bakan Murat Kurum, günübirlik çeitli temaslarda ve toplantlarda bulunmak üzere bugün, Bakanlk kurmaylaryla birlikte, Diyarbakra geliyor.

l Valisi ve Büyükehir Belediyesi Bakanvekili Hasan Basri Güzelolu bata olmak üzere kentteki yetkililerin elik edecei Diyarbakrdaki temaslarnda Bakan Kurum ilk olarak, 10.30 sularnda bir otelin toplant salonunda, l Deerlendirme toplants gerçekletirecek. Toplantya Daire ve Bölge Müdürlerinin yansra, Adamlar, Oda Bakanlar ise STK temsilcileri katlacak.

çKALE TEMASLARI

l Valisi ve Belediye Bakanvekili Basriolunun da kentte yürütülen büyükehir ve kamu kurulularnn yatrmlaryla ilgili kapsaml bir sunum gerçekletirecei, l Deerlendirme Toplantsndan sonra Bakan ve beraberindekiler, Sur ilçesindeki tarihi ç Kale merkezine geçecek. Burada, l Valisi Güzelolunu ziyaret edecek olan Bakan Kurum, daha sonra basn mensuplarna kentle ilgili önemli açklamalarda bulunacak.

SUR ç NCELEMES

Gazetecilere yapaca açklama ve gelen sorular yantlamadan sonra l Valisi Güzelolu ile dier yetkililerle birlikte çevre ve ehirçilik Bakan Murat Kurum, Sur ilçesinde incelemelerde bulunacak. Kurum, inaatlar devam eden Sur içindeki yaplarn son durumuyla ilgili yetkililerden bilgi aldktan sonra, Diyarbakrn yaad isizlii önemli bir ölçüde giderecek olan 4. Oto Sanayi Sitesinde inceleme yapacak. Bu yln ortasnda faaliyete girmesi hedeflenen Sanayi Sitesinin son durumunu hakknda bilgi alp, basn mensuplarn bilgilendirdikten sonra Bakan Kurum, AK Parti l Bakanlna ziyarette bulunacak.

Ana Sayfaya Git