Bakan Kurum: Hatay'da hasar tespit çalışmaları başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hatay'daki yangınla ilgili hasar tespit çalışmalarının başladığını belirterek, ''Tarım ve Orman Bakanlığımız, AFAD’ımız sahada her türlü çalışmayı yapıyor. Yine Bakanlığımızın da hasar tespit ekipleri sahada. Tespitlerden sonra inşallah her depremde, her selde olduğu gibi Hatay’ımızdaki yangında da devletimiz olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gereken her türlü yardımı yapacağız" dedi.

Haberler 12.10.2020 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum, memleketi Konyada ilk olarak ttifak Holding Konyasporu ziyaret etti. Ardndan da beraberindeki heyetle birlikte bisiklet kullanmn tevik etmek ve salkl yaama dikkat çekmek amacyla bisiklet kulland. Daha sonra basn açklamas yapan Bakan Kurum, Azerbaycan halknn mücadelesinin yannda olduklarn belirterek, atekese ramen sivillerin üzerine bomba atan Ermenistan knadn kaydetti. Hataydaki yangna deinen Bakan Kurum, unlar söyledi:

HER TÜRLÜ YARDIM YAPILACAK

Tüm Hataya geçmi olsun diliyorum. Tarm ve Orman Bakanlmz, AFADmz sahada her türlü çalmay yapyor. Yine Bakanlmzn da hasar tespit ekipleri sahada. Tespitlerden sonra inallah her depremde, her selde olduu gibi Hataymzdaki yangnda da devletimiz olarak Sayn Cumhurbakanmzn liderliinde gereken her türlü yardm yapacaz.

Bisiklet kullanmn tevik etmek için bugün pedal çevirdiklerini ifade eden Bakan Kurum, u an 81 ilde devam eden projelerimiz var. Bu projelerimiz içinde bisiklet yollar var. 2023 ylna kadar 3 bin kilometre bisiklet yolu ve yeil yürüyü yolu yapma hedefimiz var. Yeil yollaryla bisiklet yollaryla ekolojik koridorlarmz, millet bahçelerimizi birbirine balayacak bu proje, bizim için hayati önem tayor. Bu noktadaki çalmalarmz bin 600 kilometreden oluan ky güzergahmzda tarihi, kültürel, doal alanlarmzn birbirine balanmasn salayacaz. Buna ilikin yerel yönetimlerimizle i birlii halinde projelerimizi yürütüyoruz. nallah 2023 ylna kadar hedefimiz 3 bin kilometre bisiklet yolu yapmaktr. Edirneden giren bir vatandamzn Hakkariye kadar hem bu doal alanlarmz hem kültürel alanlarmz görmesini salayacak hem de ehirlerimizin en önemli lokasyonlarn birbirine entegre edecek bisiklet yollar projemizi inallah yapyoruz diye, konutu.

Ana Sayfaya Git