Bakan Kurum: Yaralarımızı el birliğiyle saracağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, orman yangınlarının yaşandığı Antalya, Mersin, Osmaniye, Adana, Muğla ve Kilis'te hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Hiçhiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyecek, yaralarımızı el birliğiyle saracağız" dedi.

Haberler 02.08.2021 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Kurum, Twitter hesabndan yapt açklamada, yangnla mücadelenin 5inci gününde hasar tespit çalmalarnn hz kesmeden sürdüünü bildirdi. Seferberlik anlay içinde, bir ve beraber hareket ederek vatandalarn yannda olduklarn belirten Kurum, Antalya, Mersin, Osmaniye, Adana, Mula ve Kiliste sahadaki 257 kiilik ekibimiz ve mobil laboratuvarlarmzla, teknolojinin tüm imkanlaryla hasar tespit çalmalarmza hzl bir ekilde devam ediyoruz. Antalya Manavgatta, hasar tespit çalmalarmz 33 mahallenin 30unda tamamladk, 3 mahallede devam ediyoruz. 2 bin 331 binada 768 konut, 38 ticarethane, 224 ahr ve 416 dier hane; toplam 1446 bamsz birimin ar hasarl, acil yklacak, ykk olduunu tespit ettik. Mula Marmariste 74 binann ar hasarl, acil yklacak ve ykk olduunu tespit ettik. Siteler, Armutalan, Bayr, çmeler ve Turunç mahallelerindeki hasar tespit çalmalarmza devam ediyoruz dedi.

VATANDALARI MADUR ETMEYECEZ

Bakan Kurum, Mersinde hasar tespit çalmalarn tamamladklar belirterek, Aydnckta 57, Silifkede 20 bina olmak üzere toplam 77 binann acil yklacak, ar hasarl ve ykk olduunu tespit ettik. Adanann Kozan ve Alada ilçelerine bal 6 köyde 1605 haneyi boaltmtk, dün itibaryla Adana genelindeki hasar tespit çalmalarmz da tamamladk. Aladada 24 ve Kozanda 37 olmak üzere toplam 61 binann acil yklacak, ar hasarl ve ykk olduunu tespit ettik. Yangndan etkilenen tüm köylerimize, mahallelerimize ekiplerimizle gidiyor; incelemelerimizi aralksz yürütüyor, vatandalarmzn ihtiyaçlarn karlyoruz. 7/24 esasyla çalarak hiçbir vatandamz madur etmeyecek, yaralarmz el birliiyle saracaz ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git