Bakan Kurum'dan gençlere istihdam müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bakanlık ve ilgili kuruluşlarda istihdam edilecek teknik personelin yüzde 20'sinin, artık yeni mezun veya mezuniyetinin üzerinden en fazla 3 yıl geçmiş gençlerden oluşacağını açıkladı.

Haberler 27.03.2021 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Kurum, Twitter hesabndan yaymlad video ile genç istihdamna yönelik çalmann detaylarn paylat. Bakanlk olarak, 81 ilde ve yurt dnda binlerce proje yürüttüklerini belirten Bakan Kurum, bu projelerde gençlerin ve yeni mezunlarn da görev almasn istediklerini ifade ederek, Gençler bundan böyle; bakanlmz ve ilgili kurulularmz olan; Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüü, ller Bankas, TOK, Emlak Konut Genel Müdürlüü ve Türkiye Emlak Katlm Bankasnn, 30 büyükehir, 51 il, 922 ilçe ve 397 belde belediyesinin, belediyelere bal yüzlerce idare ve birliklerin, yine belediyelerimizin sermayesinin yarsndan fazlasna sahip olduklar irketlerin yapaca projelerde çalacaksnz. Bundan böyle saydm bu kurumlarn yapaca tüm ihalelerde; istihdam edecekleri teknik personelin yüzde 20si artk yeni mezun veya mezuniyetinin üzerinden en fazla 3 yl geçmi gençlerimizden oluacak ifadelerini kulland.

GENç STHDAM SEFERBERLNE KATKI

Bu artn, bütün sözleme tasarlarnda ve ihale artnamelerinde istisnasz bir ekilde yer alacan vurgulayan Kurum, Artk binlerce projede, genç mimarlarmz, genç mühendislerimiz, ehir planclarmz, peyzaj mimarlarmz, iç mimarlarmz ve genç teknikerlerimiz görev alacaklar. Biz de bakanlk olarak bu admmzla, cumhurbakanmzn ekonomi reformu kapsamnda balatt genç istihdam seferberliine katk sunmann mutluluunu, gururunu yaayacaz dedi.

Ana Sayfaya Git