Bakan Özer'den afet bölgelerinde 'eğitim' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, afet bölgelerindeki illere gerekli kaynakların aktarıldığını belirterek, "Eğitim öğretimin başlayacağı tarihe kadar tüm okullarımızın yeni döneme hazır olacağından kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Haberler 18.08.2021 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Mahmut Özer, afet bölgelerindeki tüm il ve ilçe milli eitim müdürleriyle video konferans yöntemiyle bir araya geldi. Bakan Yardmclar Ahmet Emre Bilgili, Petek Akar, Sadri ensoy ile ilgili birim amirlerinin de katld toplantda Bakan Özer, afet bölgelerinde bulunan eitim kurumlarndaki çalmalarda gelinen son duruma; hasar tespiti, bakm ve onarm çalmalarna ilikin yetkililerden bilgi ald. Afetlerde hayatn kaybedenlere Allahtan rahmet, yarallara acil ifalar dileyen Özer, eitim camiasna geçmi olsun temennisinde bulundu.

OKULLARIN HAZIR OLACAINDAN ÜPHENZ OLMASIN

Yurdun dört bir yannda olduu gibi afetten etkilenen bölgelerde de örenci, öretmen ve velilerin daima yannda olduklarn belirten Bakan Özer, unlar kaydetti:

çalma arkadalarmz, afetzedelerin barnma ihtiyaçlarndan okullarmzn eksikliklerinin giderilmesine kadar ne gerekiyorsa yaplmas için sahada. Öretmenlerimiz ve danmanlarmz, rehberlik ve psikolojik destek ile yaralarn sarlmas için çalmalarn sürdürüyor. Mesleki ve teknik anadolu liseleri ve mesleki eitim merkezlerimizin yemekhaneleri vatandalarmza kahvalt ve akam yemei sunuyor. Söz konusu bölgelerde örencilerin okullara eriimi ve devam konusunda sknt yaamamalar için gerekli tedbirler alnd. llerimize gerekli kaynak aktarm tamamland. Eitim öretimin balayaca tarihe kadar tüm okullarmzn yeni döneme hazr olacandan kimsenin üphesi olmasn.

Örenci ve öretmenlerin her türlü krtasiye ihtiyacnn da karlanacan ifade eden Özer, afetlerin ardndan ihtiyaçlarn tespiti, temini ve ilgililere ulatrlmas, yangn ve selden etkilenen canllarn tedavisi, müdahale ekiplerinin kulland araçlarn temin, tamir ve bakm çalmalar gibi pek çok alanda gönüllü olarak görev alan tüm öretmenler ve Bakanlk personeline teekkür etti.

Ana Sayfaya Git