Bakan Soylu: Ahpanos Vadisi'nde 570 terörist sayısı 19'a indi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tunceli'deki Ahpanos Vadisi'nde 5 yıl önce 570 teröristin olduğunu, bu sayının 19'a indiğini söyledi. Avrupa ülkelerini de eleştiren Soylu "10 tane büyükelçiyle bize ayar vermeye çalışıyorlar. Neymiş hukukun üstünlüğü. Bu hukukun üstünlüğünün hangi noktasına sığar? dedi.

Haberler 25.10.2021 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkariye gelen çileri Bakan Süleyman Soylu, partisinin AR-GE ve Eitim Bakanlklarnn Ticaret ve Sanayi Odasnn toplant salonunda düzenledii Tekilat Akademisi programna katld. Partililer tarafndan karlanan Soylu, Tuncelideki Ahpanos Vadisinde 5 yl önce 570 teröristin bulunduunu belirtti. Soylu ,Geçen hafta Ahpanos Vadisine gittiimde 21 terörist vard. 2 tanesi de bu hafta içinde etkisiz hale getirildi ve 19 terörist kald. 3ünün de hareket edebilecei kabiliyeti yok. Evlatlarmz, kahramanlarmz sahadadr. Tunceli Güvenlik Toplantsna katldk, cemevindeki dedelerimizle bir araya geldik. Ardndan Tekilat Akademisinin toplantsna katldk dedi. Soylu ayrca Tuncelide cari olarak devam eden yatrmlarn miktarnn 3,6 milyar lira olduunu belirtti.

TOPLAM MALYET 6,7 MLYAR LRA

Dou ve Güneydou olmak üzere Türkiyenin her tarafnda ilerlemenin ve gelecee öz güvenli bakmann admlarnn en güçlü ekilde attklarn belirten Soylu 39 okul, 5 yldzl öretmen evleri, kayak merkezinde 5 yldzl otel, OSB, Yüksekovada 3 bin 200 TOK konutu, Hakkaride 700 TOK konutu, asfalt yollar, camiler, tamamlanan hastaneler, artma ve kat atk tesisleri, 112 Acil çar merkezleri, doal gaz yatrmlar. 2021 ylnda 2,4 milyar lira sadece harcama yaplm. Tamamlanan ve devam eden projelerin toplam maliyeti bu yl içinde 6,7 milyar lira. Tüm bunlar sadece Hakkaride 15 Temmuz sonrasnda belediyelerin PKKnn tahakkümünden kurtarldktan sonra hep birlikte yaplanlarn ksa bir özeti. Biz, bunlarla urayoruz diye konutu.

STER çATLASINLAR, STER PATLASINLAR

Hakkarinin artk festivaller ehri olduunu aktaran Soylu, 72 milletten turistin sokaklarda cvl cvl dolaana kadar yola devam edeceklerini kaydetti. Hakkari merkez ve Yüksekovada Tekstilkent Projesinin kabul edildiini, yakn zamanda vatandalarn bu projeyle buluacan dile getiren Soylu, Geçen gün Diyarbakrdaydm. Sadece kiyaka Dalarnda hür ve özgür dolamyoruz, her yerde gece yarlarna kadar hür ve özgür dolayoruz. ster çatlasnlar, ister patlasnlar. Sayn Cumhurbakanmzn liderlii, sizin ortaya koyduunuz irade, her türlü tehdide kar bizi kskananlara, gelimemizi istemeyenlere kar her seçime girerek, milletimize hizmetkar olduumuz tekrarlayarak demokrasinin gücüyle elde ettiimiz bu anlayla beraber gerçekletirildi. dedi.

DEMOKRAS DERTLER YOK

Avrupa ülkelerini de eletiren Soylu, Dertleri demokrasi deil, dertleri kayyumlar ve belediyeler deil. Onlarn demokrasiyle ilgileri olsayd demokrasi getirdikleri yerleri sava cenderesine döndürmezlerdi. Demokrasiyle ilgileri olsayd demokrasiyi bahane edip Iraka, Suriyeye, Afganistana girdiklerinde Müslüman kan içmezlerdi. Bu kadar açk ve net. Demokrasi dertleri yok, demokrasi onlar için bahanedir ifadelerini kulland.

10 TANE BÜYÜKELçYLE BZE AYAR VERMEYE çALIIYORLAR

Kayyum atanan belediyelerin teröre destek verdiini belirten Soylu, öyle devam etti: Teröre destek vermenin önünü nasl kesersiniz, çünkü kendileri veriyorlar. Fransa veriyor, Amerika veriyor, Avrupa ülkeleri veriyor, binlerce tür silah gönderiyorlar, Türkiyeye diz çöktürmeye çalyorlar. 10 tane büyükelçiyle bize ayar vermeye çalyorlar. Neymi hukukun üstünlüü. Bu hukukun üstünlüünün hangi noktasna sar? Bunu nasl ifade edersin? Demokrasiye, hukukun üstünlüüne smaz ama bir tek dertleri var. Türkiyenin ayakta durmasn, güçlenmesini, zenginlemesini, kendilerini geçmesini, etrafndaki corafyaya adaleti, insan haklarn, hukukun üstünlüünü, merhametini, efkatini, onlarn getirmeye çalt huzursuzluu ortadan kaldrmasna tahammül edemiyorlar.

YILLARDAN BER SEçM KAYBEDYORSUN

Yllardan beri seçim kaybediyorsun, sen CHPye kaybettirdin. Oradan git, onlar kaybettii zaman geri kazansn diyerek CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunu eletiren Soylu, öyle devam etti: Kaybetmekten bahsedene bakn. imdi sor hesabn. ehir hastanelerinin hesabn sor. imdi hesap soracam diyor. Organize iler çeviriyorlar. Avrupayla, büyükelçilerle, Amerikayla, hep birlikte onlarla bize hesap soracaklarm. Neyin hesabn soracaklar? Türkiyede Tayyip Erdoan, iktidara geldiinden itibaren ortaya koyduu politikalarla Türkiyeyi kalkndrd, bunun mu hesabn soracaksn? Bize insansz hava arac, helikopter vermiyordunuz, kendimizi savunmamza imkan brakmyordunuz, üretmemize imkan vermiyorsunuz. Neyin hesabn soracaksnz? nsanlar sokaklarda rahat geziyor, terör örgütü gelip esnafa haraç vereceksin diyemiyor onun hesabn m soracaksnz? Klçdarolu, buradan size söylüyorum; 2023te Tayyip Erdoann liderliindeki AK Parti ve Cumhur ttifak ile sizi öyle bir hezimete uratacaz ki, göreceksiniz. Bir daha sokaa çkacak yüzünüz kalmayacak.

Ana Sayfaya Git