Bakan Soylu: Bu ülkede terörist kalmayacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de terör bitene kadar operasyon halinde olacaklarını belirterek, "Örgüt ikna kabiliyetini kaybetti, Türkiye içindeki gücünü kaybetti. Bu önemli ve büyük bir başarıdır. Bu mücadeleyi bitirmek azmimizdir, kararlığımızdır, inadımızdır ve inancımızdır. Bu ülkede terörist kalmayacak. Ya teslim, ya kaçacaklar ya da etkisiz hale getirilecekler" dedi.

Haberler 07.10.2020 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Soylu, Ankarada Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinin 2020-2021 Eitim ve Öretim Yl Açl Törenine katld. Törene Bakan Soylu ile birlikte bakan yardmclar, Jandarma Genel Komutan Orgeneral Arif çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Akta, Sahil Güvenlik Komutan Tuamiral Ahmet Kendir, Polis Akademisi Bakan Ylmaz çolak ve jandarma personeli katld.

PKK/KCK OPERASYONUNDA 89 K GÖZALTINA ALINDI

Burada konuan Bakan Soylu, dün Tunceli bölgesinde 1i turuncu dieri de krmz listeden 2 teröristin, Diyarbakrda ve Licede de 4 teröristin etkisiz hale getirildiini hatrlatarak, Bu 4 teröristten bir tanesi de krmz kategoridedir. Ve bizim o bölgede, sözde özel kuvvetler sorumlusu olarak bildiimiz bir teröristtir. Ve yine u anda Arda devam eden bir operasyonumuz daha var. Bu operasyonda, bir bölgenin etraf çevrili bir vaziyette devam etmektedir. Orada da etkisiz olduunu deerlendirdiimiz teröristler söz konusu. nallah oradan da güzel haberler vereceiz. Yine bu sabah itibariyle PKK/KCK ehir yaplanmalarna yönelik 105 hedefimiz vard. Bu 105 hedeften 89u u ana kadar gözaltna alnd. Hem içeride hem snrlarmzn ötesinde bu mücadele devam etmektedir dedi.

BU YIL 87 ÜST DÜZEY TERÖRST ETKSZ HALE GETRLD

Son operasyonlarla birlikte son 1 ayda etkisiz hale getirilen sözde üst düzey terörist saysnn krmz listeden 4, mavi listeden 1, turuncu listeden 5 ve gri listeden de 5 olmak üzere toplam 15 olduunu belirten Bakan Soylu, Bu yl etkisiz hale getirilen sözde üst düzey terörist saysnn toplam ise 87dir. Bu artn bir tesadüf olmadn, bunun hem istatiksel hem de örgütün genel gidiat açsndan bir anlam olduunu söylemek isterim. çünkü hem terör örgütü açsndan hem de Türkiyenin güvenlik parametreleri açsndan dengeler deiiyor. Türkiye artk izleyen, sadece etkiye tepki veren bir ülke deildir. Sadece terör konusunda deil tüm güvenlik balklarnda hatta tüm gelime balklarnda yeni bir davran içindeyiz diye konutu.

BU ÜLKEDE TERÖRST KALMAYACAK

Terör bitene kadar operasyon halinde olacaklarn kaydeden Soylu, bu yl ocak aynda Kapan, temmuz aynda ise Yldrm operasyonlarna baladklarn hatrlatarak, unlar söyledi:

30 Eylül itibariyle ilkbahar-yaz operasyonlarmz tamamladk ve bitirdik. 15 Nisan-30 Eylül 2020 tarihleri arasnda 5 bin 981 operasyon planlamtk. Hedef rakammz atk, 8 bin 523 operasyon yaptk. Salgna ramen planladmz operasyonun yüzde 143ünü gerçekletirdik. Bu operasyonlarda 346 teröristi etkisiz hale getirdik. lbahar-yaz operasyonlarnda örgütün yeni elaman teminini engelledik, ikmal yollarn kestik, haberleme an çökerttik, özellikle i birlikçilerinin desteini kestik. Tabi bu durum özellikle yönetim kadrosunda bir zaafa yol açt. Emir komuta zinciri çöktü, teslimler ve kaçlar artt, örgüt içi çatmalar artt. Türkiye, terörle mücadelede eski Türkiye deil. Sonbahar ve k operasyonlarnda ise 7 bin 424 operasyon planladk ve 1 Ekim itibariyle baladk. Bu ii bitirmeye kararlyz. unun her örgüt üyesinin, her teröristin kulana gitmesini istiyoruz. kna çalmalarmz, teslim çarlarmz dadaki her örgüt mensubu için köprüden önceki son çktr. Açk söyleyeyim; frsatn bulan, teslim ol çarsn duyan devletine teslim olsun. Kaçabilen varsa kaçsn. Ylbandan bugüne kadar 187 kii dadan indi. Bunlarn 15i kendiliinden teslim. 172 kii de ikna yoluyla teslim olmutur. Son 3.5 ylda ikna yoluyla teslim olan kii says 700ü geçti. Peki bu yl örgüte katlan kaç kii? Toplam 42 kii. Örgüt ikna kabiliyetini kaybetti, Türkiye içindeki gücünü kaybetti. Bu önemli ve büyük bir baardr. Bu mücadeleyi bitirmek azmimizdir, kararlmzdr, inadmzdr ve inancmzdr. Bu ülkede terörist kalmayacak. Ya teslim, ya kaçacaklar ya da etkisiz hale getirilecekler.

DEVLET UNUTMAZ

Ardndan Ankara Cumhuriyet Basavclnca yürütülen Kobani eylemleri soruturmasna deinen Bakan Soylu, operasyonun olaydan 6 yl sonra yaplmas eletirenlere cevap vererek, Yüzlerce yl geçti, Kerbalay unuttuk mu? Hakszl, zulmü, katli unuttuk mu? Devlet unutmaz. Devlet unutursa devlet olmaz. 6 yl önce bunun talimatn verenleri madur edebiyatyla birlikte bugün aklamaya çalanlara tek bir cümlemiz var, bu dünyann öteki dünyas da var. Esas adalet orada, hakkaniyet orada dedi.

TERÖR ÖRGÜTLERNN YEN SLAHI, MADUR EDEBYATI

Bakan Soylu, operasyonun ardndan baz siyasi parti genel bakanlarnn HDPyi telefonla aramasna da tepki göstererek, PKKnn talimatyla Merkez Karar Yönetim Kurulunda bu karar alp ondan sonra sokaklara insanlar davet edip yakmay, ykmay terör örgütünün talimatyla yerine getirenleri telefonla aramak ne demektir? Bunu kabul edeceimizi mi zannediyorsunuz? Siyasi partilerin genel bakanlarna sesleniyorum. 3 tane siyasi partinin genel bakan, benim bildiim kadaryla HDPnn genel merkezini arayp, bu talimatlar verenin hukuk çerçevesinde gözaltna alndktan sonra geçmi olsun dilei iletmeleri ne demektir? HDPye telefon açp 37 kiiyi öldürdünüz, daha fazla öldüreydiniz mi dediler? 13 Türk bayran yakmak için, Atatürk büstlerini yktnz için aferin mi dediler? Niçin aradlar, niçin geçmi olsun dediler. Biri bana bunu izah etsin. Madur edebiyat, 21inci yüzylda terör örgütlerinin yeni silahdr. Bu oyuna kimse gelmesin dedi.

Ana Sayfaya Git