Bakan Soylu: Dağlara mektuplar ve broşürler atıyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz sadece ikna timlerimizle birlikte dağdaki teröristleri getirmeye çalışmıyoruz, dağlara mektuplar ve broşürler atıyoruz" dedi.

Haberler 12.12.2019 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Soylu, kadn mülki idare amirlerini bakanlkta kabul etti. Burada konuan Bakan Soylu, kadn kaymakamlar, vali ve vali yardmclarndan iyi verim aldklarn ifade ederek, bu yapy geniletmeye, youn olarak insana temas eden bu meslekte kadnlarn gücünü, bak açsn, hassasiyetini daha fazla iin içine katmay istediklerini belirtti.

KADIN RADESNE TÜRKYE, 100 GÜNDÜR AHT OLMAKTA

Diyarbakrda PKK tarafndan daa kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen ailelerin HDP il binas önünde 100üncü gününe giren eylemini deerlendiren Bakan Soylu, Bu iin iaret fieini çakan, sürükleyen de elbette ki bir kadn ve anne iradesidir. 40 yldr bu ülkenin bana musallat olmu bir terör örgütüne kar ses yükselten, evlatlarn isteyen, terörü lanetleyen, srar eden, meselesine sahip çkan bir kadn iradesine Türkiye 100 gündür ahit olmaktadr. Yllarca kadn ve genç kzlarmz istismar eden PKK terör örgütü, kadn özgürletireceiz diye dalara çkartp orada eline silah verip, onu kendi ülkesine, milletine ve devletine kar hale getirenlere bu 100 gündür büyük bir ders verilmektedir. Yllarca Avrupann PKKy desteklemesinin temel sebeplerinden birisi sözde kadn özgürletirme programdr. PKK terör örgütü, yllarca bu sözde istismarla Avrupay avlamtr ve hala devam etmektedir dedi.

DALARA, MEKTUPLAR VE BROÜRLER ATIYORUZ

Bakan Soylu, sadece ikna heyetleriyle dadaki teröristleri getirmediklerini, baka yöntemler de kullandklarn belirterek, Biz sadece ikna timlerimizle birlikte dadaki teröristleri getirmeye çalmyoruz, dalara mektuplar ve broürler atyoruz. Annelerden mektuplar atyoruz. Onlarn Kurban ve Ramazan bayramlarnda aileleriyle olmalarnn ne kadar önemli olduunu, her yörenin kendine has özellikleri ve deyileriyle gerçekletiriyoruz. Bunlarn sonucunu almaktan da büyük bir memnuniyet duyduumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum diye konutu.

KADINA DDET KONUSUNDA TAVZ VERLMEYECEK

Dünya Salk Örgütünün milyon bana düen kadn cinayeti ülkeleri sralamasnda Türkiyenin, tüm listeye göre az olan ülkeler arasnda yer aldn söyleyen Bakan Soylu, Türkiyeden kötü durumda olan ülkeler arasnda Finlandiya, Belçika, ABD ve Rusyann olduuna dikkati çekerek, Kadna iddeti, aile içi iddeti asla kabul etmeyeceiz ve burada bir rakam bile bizim için büyük bir rakamdr. Bizim onu kabul etmemiz mümkün deildir. Medeniyetimizin ve anlaymzn, anne ve baba öretilerimizin bunu kabul edebilmesi mümkün deildir ifadelerini kulland.

Devletin ilgili tüm birimlerini, aile içi ve kadna iddet konusunda uzmanlatrmak ve koordinasyon içinde çaltrmak ve sahaya her durumda hkim olmak zorunda olmalar gerektiini belirten Bakan Soylu, 250 bin kolluk personelinin, aile içi ve kadna yönelik iddetle mücadele eitimi almas yönünde planlamamz yaptk ve inallah bu yln sonu itibaryla bunu bitireceiz. Önümüzdeki yl 250 bin kolluk personelinin daha eitimini gerçekletireceiz. Böylece 550 bin personelimizin hemen hemen birçouna ulam olacaz dedi.

BU YIL 318 KADIN CNAYET MADURU VAR

Bakan Soylu, kadn cinayetlerinin büyük çounluunun da daha öncesinde herhangi bir bavurusu bulunmadna dikkati çekerek, Bu yl 318 kadn cinayeti maduru var. Bunlarn sadece 19una ait tedbir karar vard. Dierlerinin herhangi bir tedbir karar ve bavurusu yoktu. Dolaysyla buraya ilikin de çalmalar yürütüyor, ikyet ve bavuru mekanizmalarnn daha etkin ve daha hzl ilemesi için tedbirler gelitiriyoruz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git