Bakan Soylu Elazığ'da depremzedelerle buluştu

"Dertlerinize, sıkıntılarınıza gücümüz yettiğince derman olmaya çalışıyoruz. Yaraları birlikte sarmaya çalışıyoruz"

Haberler 17.02.2020 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, depremzedelerin dertlerine derman olmaya çaltklarn söyledi.

Elazda, l Afet ve Acil Durum Müdürlüünce (AFAD) düzenlenen toplantya katlan Soylu, beraberinde AFAD Bakan Mehmet Güllüolu ile depremzedelere nakdi yardm ulatrlmas için kurulan çadr ziyaret etti, görevlilerden çalmalar hakknda bilgi ald.

Soylu, daha sonra Salbaba Mahallesindeki Kazm Karabekir lkokulunda oluturulan Hasar tiraz Merkezinde vatandalarn sorunlar ve taleplerini dinledi.

Bakan Soylu, burada yapt konumada, yaralar sarmak için devletin bütün imkanlarn seferber ettiini vurgulad.

Depremzedelerin yaplacak yeni binalara tanacan anlatan Soylu, öyle konutu:

Dertlerinize, skntlarnza gücümüz yettiince derman olmaya çalyoruz. Yaralar birlikte sarmaya çalyoruz. Hiç merak etmeyin. Sayn Cumhurbakanmzn talimatyla devletimiz sonuna kadar sizin yannzdadr. Bu k günlerinde, bu karda çok büyük skntlar çektiinizi biliyoruz. Gücümüzün yettiince de elimizle beraber size ulamaya çaltk. Sonuna kadar emrinize amadeyiz.

- Kimseyi riskli bir binada oturtmak istemeyiz

Soylu, hasar tespitlerine kar yaplan itirazlarn titizlikle deerlendirileceini dile getirerek, unu biliniz, itirazlarn tamamnda ekipler gelip evlerinize bakacak. Biz kimseyi riskli bir binada oturtmak istemeyiz. Devlet olarak da bunu kabul etmeyiz. dedi.

Ardndan, Gümükavak Mahallesini ziyaret eden Soylu, muhtardan bilgi ald.

Mahalle sakinleriyle de sohbet eden Soylu, devletin tüm imkanlarn vatandalarn madur olmamas için seferber ettiini belirterek, Herkes güvenli, hem de güzel yerlerde oturuncaya kadar emrinize amadeyiz. Allah bizi mahcup etmesin. El birliiyle inallah buray çok iyi bir noktaya getireceiz. ifadelerini kulland.

Gümükavak Mahallesi Taziye Evinde, bir vatandan taziyesine katlarak yaknlarna basal dileyen Bakan Soylu, aracna ald çocuklarla sohbet edip, oyuncak verdi.

Ana Sayfaya Git