Bakan Soylu, gençlere hitap etti: Sizden kardeşlik türküleri bekliyoruz

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, geleceğin teminatı gençlere huzurlu bir ülke bırakmak için çalıştıklarını belirterek, "Sizden kardeşlik türküleri, medeniyetimizin, değerlerimizin bize emanet ettiği cümleleri bekliyoruz.

Haberler 22.07.2019 - 12:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çLER Bakan Süleyman Soylu, gelecein teminat gençlere huzurlu bir ülke brakmak için çaltklarn belirterek, Sizden kardelik türküleri, medeniyetimizin, deerlerimizin bize emanet ettii cümleleri bekliyoruz. Bunlara hazr msnz ? dedi.

Diyanet leri Bakanl ile Türkiye Diyanet Vakf ibirliiyle hayata geçirilen Yazmda Kardelik Var projesinin kapan program Van Yüzüncü Yl Üniversitesi Spor Salonunda yapld. Türkiyenin çeitli kentlerinden gelen örencilerin bulutuu programa, çileri Bakan Süleyman Soylu, Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Ali Erba, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, l Jandarma Komutan Yavuz Özfidan, l Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, l Müftüsü Ömer Keskin, AK Parti Van l Bakan Kayhan Türkmenolu, Edremit Belediye Bakan smail Say, Tuba Belediye Bakan Salih Akman, kurum amirleri ve vatandalar katld. Programda konuan Bakan Soylu, Yazmda kardelik var projesinin kapan programnn Vanda yaplmasnn önemli ve anlaml olduunu söyledi.

Bakan Soylu, Dün Cumhurbakanmzla telefonla konutuumuzda buraya geleceimizi söyledik. Hala heyecann, hala tadn hissettiini ve bu anlaml programn hem gençlerimiz için, hem de geleceimiz için çok önemli olduunu, yapanlar takdir ettiini, katlanlar da kucakladn söyledi. Diyanet leri Bakanlmz ve vakfmza bu kardelii bir araya getirdii için, yaz boyunca bir kii dahi olsa gençlerimizi hem kardelii hem bilgiyi hem beraberlii hem kültürümüzü hem cennet vatanmzn güzellikleriyle buluturduu için minnetlerimi ifade ediyorum. dedi.

VAN, ÖZELLKLER OLAN BR EHRDR

Günein Vanda bir baka güzel olduunu söyleyen Bakan Soylu,unu ifade etmek istiyorum. Buraya geldiniz, güzellikler ve arkadalklar edindiniz. Sizin dünyanzdan baka dünyalar olduunu gördünüz. Bizim inancmz bize bir ey söyler. Her insan bir alemdir. Sizlerde yepyeni insanlar, yepyeni arkadalar gördünüz ve yeni alemler kefettiniz. diye konutu.

TÜRKYEY SZLERE BIRAKMAK STYORUZ

Bakan Soylu, sayg duyulan bir Türkiyeyi gençlere brakmak için çaltklarn belirterek öyle konutu:

Tarihimizde dün bize öretilmeyenler, bir tarafta braklanlar, acaba geçmite neler yapld, bu milletin tarihi nasldr, kahramanlklar nasldr, biz nasl bir milletiniz, bütün bunlar bir tarafa brakmaya çalanlara kar buradayz. Kutül Amareyi hangi birimiz hangi ekliyle biliyorduk? çanakkaledeki ehitliklerimiz hangi noktadayd? Kim bu konuda ne kadar sahiplik ortaya koymutur? Dün bu corafyada yaananlar; camilerimiz, külliyelerimiz, vakflarmz ve bize ecdadmzn braktklarna ne kadar sahip çklyordu? Sadece burada m? Balkanlara, Kosovaya kadar ne kadar tarihimize sahip çkmtk. pekyolu sadece Vanda bizim için bir ilçe miydi? Yoksa insanl buluturan, bir araya getiren, hem bizi ekonomik hem kültürel hem de tarihi anlamda dünyann merkezi olmaya iten, bizi medeniyetimizi anlamaya, bulunduumuz corafyay kefetmeye, kültürleri birletirmeye, medeniyetlere köprü olmaya, onlar birletirmeye, tarihimize elimizi uzatmaya, kardelikleri bir araya getirmeye çalan bir anlay bu. Türkiye bugün varlyla, ayakta durmasyla, admlarn atmasyla bunlar gerçekletiren, bunlar yarna sizlere güçlü bir ekilde emanet etmeye çalan bir ülke konumuna gelmitir. Allahmza hamd olsun bugün eski konumda deiliz. Bir ey istiyoruz. Size huzurlu bir ülke brakmay, size huzurlu bir corafya brakmay, size inancnzn, kültürünüzün, örfünüzün, adetinizin, geleneinizin ve bu diyarlarda yaamann hazznn mutlu olduu bir corafya brakmay, bizim yaadklarmz ve çektiklerimizi sizin bütün dünyaya medeniyetimizin güzelliklerini ifade edebileceiniz bir corafya brakmaya, yurt dna çktnzda ay yldzl pasaportunuzu uzattnzda bunu gören o gümrük memurlar, hangi milletten hangi ülkeye mensup olurlarsa olsunlar, ay yldzl pasaportlarnz gördüklerinde saygyla ayaa kalktklar ve bütün Türkiyeye hürmet duyduklar, sayg duyduklar bir Türkiyeyi size brakmak istiyoruz.

GENçLERE NASHATLERDE BULUNDU

Yaz kampna katlan örencilere nasiplarde bulunup öütler veren Bakan Soylu, konumasn öyle sürdürdü:

Size çok güveniyoruz. Siz bizim göz bebeimizsiniz. Gece gündüz çalyorsak, sabah akam gayret gösteriyorsak, risk alyorsak, bilmenizi istiyoruz ki; bu cennet vatanda daha özgür, daha hür bir ekilde yaamanz temin etmek içindir. Siz de sizden sonraki nesiller için bunu yapmak durumundasnz. Sizden kardelik türküleri, medeniyetimizin, deerlerimizin bize emanet ettii cümleleri bekliyoruz. Bunlara hazr msnz? Hayatnz u kalbinizden ve gönlünüzden gelen evet kadar güzel olsun inallah. Allah ayanza ta dedirmesin. Bu milletin dualar hep sizinle olsun. çok çaln, çok gayret gösterin ve dünyaya nasl bir millet olduumuzu, nasl Müslüman olduumuzu ve nasl inançl olduumuzu ve gelenek göreneklerimize nasl bal olduumuzu gösterin.

CAMLER, SADECE NAMAZ KILINAN YERLER DEL

Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Ali Erba ise, proje kapsamn Türkiyenin çeitli kentlerinden örencilerin Vana geldiini belirterek, Sizler hayatn ve varoluun gayesini idrak eden; kendine, topluma, çevreye ve Rabbine kar sorumluluklarnn farknda olan, bütün insanln huzur ve güvenini isteyen gençlersiniz. Sizler büyük idealleri olan, ama bu ideallerin peinde koarken bakalarnn haklarn, zerafeti ve saygy asla ihmal etmeyen büyük bir ideal ve ahlaka sahip gençlersiniz. dedi.

VANDA 300Ü KIZ 900 ÖRENC KATILDI

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez de, Diyanet leri Bakanl tarafndan Yazmda Kardelik Var projesi kapsamnda ilimizde düzenlenen yaz kampna Ege, Marmara ve Trakya bölgelerinden 300 kz, 600 erkek örencimiz katlmtr. Kamp 3 hafta boyunca devam etmitir. limizin tantmna katk sunan bu güzel etkinliin Vanda düzenlenmesinden dolay Diyanet leri Bakanmza ve ekibine ükranlarm sunuyorum. Bu tür etkinliklerin ilimizde ve bölgemizde düzenlenmesinin birlik ve beraberliimize katk sunacana inanyorum ifadelerini kulland.

Program, resim yarmasnda dereceye giren örencilere ödüllerin verilmesi ve yaplan çeitli etkinliklerle son buldu. Bakan Soylu, programn ardndan Van Valilinde düzenlenen Güvenlik toplantsna katld.

Ana Sayfaya Git