Bakan Soylu: Hakkari'de 17 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen hafta Hakkari'de operasyon yaptıklarını hatırlatarak, "Bu operasyonda toplam 8 kişinin etkisiz hale getirildiğini söylemiştik. Bu operasyonun yeri çok manidardır. Bu operasyon yerine karanlıkta ilk kez girdik ve 17 terörist etkisiz hale getirildi" dedi.

Haberler 20.10.2020 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Soylu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolaysyla bakanlk binasnda düzenlenen yemekte muhtarlarla bir araya geldi. Burada konuan Soylu, Türk milletinin bu topraklar üzerinde yaklak 200 yldr muhtar seçtiini söyledi. Tarihte seçimle i bana getirilen ilk kamu görevlisinin de muhtarlar olduunu belirten Soylu, Fakat ne ilginçtir ki yerelde böyle köklü bir seçim alkanlmz olmasna ramen ülke yönetiminde hep birlikte demokrasi için çok büyük mücadeleler verdik. Darbeler gördük, vesayet kurumlar gördük. Bu millete demokrasiyi fazla gördüler. Muhtarmz seçmemize izin verdiler ama bu ülke babakan seçince rahatsz olup idam ettiler. Cumhurbakanmz zaten yllarca seçtirmediler. Birileri bu süreçleri önemsemeyebilir ama bu hal çok ciddi bir planlamann, daha dorusu bu milletin cumhuriyetle beraber tekrardan ayaa kalkmamas için dikkatlice takip edilmi acmasz bir stratejinin ürünüdür dedi.

Baz çevrelerin 15 Temmuz darbe giriimine kadar bu stratejiyi srarla takip ettiine vurgu yapan Soylu, 15 Temmuz ve sonrasn bu açdan iyi deerlendirmek lazm. 15 Temmuz sadece sokaa çkp milli iradeyi savunduumuz tek gecelik bir kar çk deildir. 15 Temmuz sonrasndaki 4 ylda yaptklarmzla bir bütündür. çok farkl bir deiim sürecinin addr. Biz 15 Temmuzdan aldmz güçle otomobil yapmaya kalktk. 15 Temmuzdan aldmz iradeyle Cumhurbakanl Hükümet Sistemine geçtik. Yine 15 Temmuzdan aldmz güçle uluslararas arenada bir iddiann sahibi olduk. Terörle mücadelede, uluslararas politikada kendi göbeimizi kendimiz kestiimiz bir döneme hep birlikte adm attk diye konutu.

TERÖR ÖRGÜTÜ 44 K, BZ 184 K KNA ETTK

15 Temmuzdan sonra yeni güvenlik konseptine geçtiklerini belirten Bakan Soylu, öyle konutu:

Artk terörle mücadele ederken canmzn yanmasn beklemiyoruz. Tüm terör örgütlerine kar e zamanl ve kesintisiz bir operasyon halindeyiz. Terörü besleyen tüm sebeplerle de mücadele ediyoruz. Terörle iltisakl belediyelere görevlendirme yapmamz eletiriyorlar ama kimse kusura bakmasn. Birileri belediyeleri terör örgütünün bayisi gibi kullanrken biz kardan bakamazdk. Milletin çoluk çocuunu daa kaçrmak için klavuzluk ederken biz kardan bakamayz. Bugün itibariyle terör örgütünün Türkiyeden ikna edip daa gönderdii kii says 44. Bunun ylda 5 bin 500 olduu günleri gördük. Salgn olmasna ramen aileleriyle beraber bir arada olup terör örgütünden ikna edip adalete teslim ettiimiz say 184. Bu geçen sene 270in üzerindeydi. Terör örgütünün ikna ettii say 44, bizim terör örgütünden ikna ettiimiz say 184. Biz, bu anlamda da büyük üstünlük kurduk.

HAKKARDE 17 TERÖRST ETKSZ HALE GETRLD

Geçen hafta Hakkaride bir operasyon yaptklarn hatrlatan Soylu, unlar kaydetti:

Bu operasyonda kamuoyuna toplam 8 kiinin etkisiz hale getirildiini söylemitik. Bu operasyonun yeri çok manidardr. Bu operasyonun yerine karanlkta ilk kez girdik ve 17 terörist etkisiz hale getirildi. Allah evlatlarmzdan raz olsun. Dün yine Amanoslarda Dörtyol slahiye Grubu imha edildi. Amanoslarda kalan terörist says arkadalarn iddiasna göre 4, benim iddiama göre 3. nallah Amanoslardaki geri kalanlar da bitirip nasl Karadenizde bir temizlik gerçekletirilmise imdi Amanoslar da bu musibetten kurtarm olacaz. Teslimden baka, brakp kaçmaktan baka bir çareleri yok.

CUMHURBAKANI ERDOAN, MUHTARLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Öte yandan Bakan Soylu, yemekten sonra Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan telefonla arad. Telefondan muhtarlara seslenen Cumhurbakan Erdoan, programa katlanlarn Muhtarlar Gününü kutlayarak, Sizler bizim yerel yönetimlerde Türkiyedeki ilk elimiz, ayamz, gören gözümüz, duyan kulamz ve ayn zamanda sesimizsiniz. Dolaysyla burada çileri Bakanlmz, valilerimiz, kaymakamlarmzla beraber müterek çalmalarnzla inanyorum ki Ankaramz güzel yarnlara beraber tayacaz. Dayanmamz çok önemli, yardmlamamz çok önemli. Bu dayanmamz baarl bir ekilde yürüttüümüz sürece Allahn izniyle Ankaramz bir bakent olarak çok daha güzel günlere yürüyecektir. Ben bu vesileyle bata bakanmz olmak üzere valimiz, kaymakamlarmz ve siz deerli muhtar kardelerim olmak üzere hepinizi daha nice yllarda beraber olmak üzere en kalbi duygularla selamlyorum. Günümüz hayrl olsun, geleceimiz ailelerimizle beraber mutlulukla dolu olsun dedi.

Ana Sayfaya Git