Bakan Soylu: Kıran 11'i başlatacağız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK terör örgütüne yönelik Kıran 11 Operasyonu'nu başlatacaklarını söyledi. Soylu, "Öyle 4-5 metre kar var, kış var çıkamayız, gidemeyiz, kışın kendi karargahlarımıza çekilelim yok. Bunların tamamını bu ülkenin başından alana kadar, kış da olsa kar da olsa boran da olsa, bu mücadeleyi bitirmeye yemin ettik" dedi.

Haberler 21.12.2019 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, l Genel Meclis Üyeleri Derneinin Antalyann turizm bölgesi Kundudaki bir otelde düzenledii eitim seminerine katld. Bakan Soylu, Türkiyenin, Dounun makus tarihi yenilmez cümlesini yendiini, bat ile douyu birbirine benzer hale getirdiini söyledi. Türkiyeye kurulan kumpas bozduklarn anlatan Soylu, Yllarca etnik kökenlerimizle, mezheplerimiz ve farkllklarmz üzerinden olumsuzluklar Türkiyenin üzerine ykmaya çaltlar. imdi ilk kez ayaklarmzn üzerinde duruyor ve bizim üzerimize ykmaya çaltklar olumsuzluklar onlarn sahasna ykmaya baladk. DAE sadece bizim problemimiz mi? Gönderelim teröristleri biraz da onlarn problemi haline gelsin. PKK-YPG sadece bizim problemimiz mi? imdi urasnlar. Onlarla nasl halleeceklerini görsünler bakalm. FETÖ konusunda nasl bir tehlike ile kar karya olduklarn bilmiyorlar diye konutu.

KIRAN 11 BALAYACAK

Kran 9 ve 10 operasyonlarn balattklarn anlatan Soylu, sözlerini öyle sürdürdü:

nallah Kran 11i de balatacaz. Öyle 4-5 metre kar var, k var çkamayz, gidemeyiz, kn kendi karargahlarmza çekilelim yok. Bunlarn tamamn ülkenin bandan alana kadar, k da olsa kar da olsa boran da olsa, bu mücadeleyi bitirmeye yemin ettik. Teröre kar kesintisiz bir mücadele içindeyiz. Örgüte katlm, tarihin en düük seviyesinde. Sadece 2014 ylnda, 5 bin 558 kiinin katld terör örgütüne, bu yl katlan sadece 117 kii. Bunun üç katn da teslim ve ikna yoluyla terör örgütünden kopardk. Diyarbakrdaki ailelerin eylemini alelade bir eylem olarak görmeyin. çok derin anlam olan bir meseledir. Mesele sadece silahl mücadele deildir. Bugün Türkiye terörle mücadelesinde köklü bir anlay deiiklii de ortaya koymutur. Terörün yannda terörizmle de mücadele etmektedir. Türkiye uzun yllardr sürdürdüü kalknma çabas içinde, ne yazk ki ülkenin tüm potansiyelinden istifade edemedi.

257 TERÖRST KNA YOLUYLA ADALETE TESLM EDLD

Bakan Soylu, terörle mücadele konusunda yeni bir ilem balattklarn kaydetti. Terör örgütünde dada ve snr dnda olanlarn ailelerine gittiklerini dile getiren Soylu, Aileleri ikna etmeye çalyoruz. çocuklarn getirip, adalete teslim etmelerini salyoruz. Örgütün içinden ailelerin iknasyla bugün itibaryla 257 teröristi getirip, adalete teslim ettik. Terör örgütünün psikolojisini alt üst ettik. Terör örgütü, belediyeler vastasyla hakikaten önemli hamleler gerçekletiriyordu. Festivallerle çocuklar daa götürüyordu. Geçen gün Avrupa büyükelçileri, Diyarbakrdaki aileleri ziyarete gitti. çocuklarn 13, 14 ve 15 yalarnda daa götürüldüünü anladlar. Bu yataki çocuklar ailelerinden almak gibi bir alçaklk var m? Sonra da bana Bunlara acmadan konuuyorsun diyorlar. Acrsak tarihimiz bizi ayplar. 13, 14 yalarndaki çocuklar dalara götürüp neler yaptklarn biliyoruz. Hangi alçak muamelelerle kar karya kaldklarn biliyoruz. Duran Kalkan denilen adamn terör örgütü içindeki lakab sapktr. Terör örgütü dinsiz bir örgüttür diye konutu.

TÜRKYE GÜçLÜ BR çIKI YAKALADI

Bakan Süleyman Soylu, Türkiyenin bir 100 metre yar içinde olduunu söyledi. Türkiyenin 21nci yüzyln banda güçlü bir çk yakaladn kaydeden Soylu, imdi de hzlca komaktadr. Ancak yar bitmi deil. 17 yl kimseyi yanltmasn. Bilakis, yarn tam ortasndayz. Refah seviyesi olarak düne nazaran önemli bir gelime kaydettik ama ulamamz gereken de bir seviye var. te, Türkiyenin Cumhurbakanl hükümet modeline geçiinin altndaki temel motivasyon da budur. Geldiimiz yere bakmak, ama asl gideceimiz yere odaklanmak. Katettiimiz mesafeyi yeterli görmemek ve hedeflerimize odaklanmak. Yarnn öngöremeyen bir ülkeyi, 2023 diyen, 2053, 2071 diyen bir ülke haline getirdik. Bunu hep birlikte, bir millet olarak baardk diye konutu.

TÜRKYE YAANABLR ÜLKELER SIRALAMASINDA 7NC

Bu deerlendirmelere katlmayanlarn olabileceini belirten Soylu, öyle devam etti:

çeride birtakm eletiriler ortaya koyanlar olabilir. Ancak uluslararas aratrmalar, raporlar, bizim elimizdeki veriler, bunlarn çounu yalanlyor. Bakn daha dün basnda yer ald, uluslararas büyük bir finans kuruluunun (HSBC) açklad bir ankete göre, dünyada en yaanabilir ve çallabilir ülkeler sralamasnda Türkiye 7nci srada. Bizim gerimizde Fransa 17nci srada, ABD 23, ingiltere ise 27nci srada. Asl ilginci, 7nci srada olduumuz bu listede geçen yl 28inciydik. Bu anketi bir örnek olarak paylatm. Elbette ki sadece buraya bakp ngiltere veya Amerikadan daha yüksek bir refah içinde olduumuzu iddia edecek deiliz. Ancak bu ve bunun gibi pekçok aratrmada, farkl kriterlerde, güzel sonuçlar alyoruz.

BR FIRSAT YAKALADIK

Türkiyenin olumsuzluklar ve terör örgütlerine kar güçlü, ayaklar üzerinde durmas gerektiini dile getiren Bakan Soylu, geçmite yaananlardan tecrübe alarak bir frsatla kar karya olduklarn kaydetti. Soylu, Bu frsat gelecek nesillere tayabilme imkanna hep birlikte sahip olalm. Bir takm itirazlar söz konusu, ne yapalm yani DAE hemen yan bamzda dururken Türkiye, birilerinin çomayla istedii gibi oynamasna müsaade mi etmeli? Ne yapsak yani, PKKnn yllarca güzellemeler düzdüü Afrine girmese miydik? ABDnin, Avrupann sözüne bakp, orada bir terör koridoruna baka bir ehir ile bütünlemesine izin mi verseydik? 21inci asrn banda Cumhurbakanmz savunma sanayisinde bu admlar atmam olsayd, henüz savunma sanayimizin yüzde 80inde da baml olsaydk, HA, SHA, atak helikopterlerimiz olmasayd biz bugün ne Frat Kalkan Harekatn, Zeytindal Harekatn, Bar Pnar Harekatn yapabilirdik ne de dünyann bize Oturun oturduunuz yerde dedii zaman ,Buras bizim corafyamz diyebilirdik diye konutu.

YAN EVDE YANGIN çIKSA PERDENZ M KAPATIRSINIZ

Suriye ile Türkiyenin 400 yl ayn sancak altnda yaadn dile getiren Bakan Soylu, Ayn secdeye dönerek birlikte namaz kldk. Kz alp kz verdik. Ne yapacaktk, yan tarafnzda tuz ve ekmek alp verdiiniz evde yangn çksa perdeleri mi kapatrsnz? Kii ba gelirde 2 bin dolardan 10 bin dolara geldik diye marmal myz? Allahn bize emrettiklerini, medeniyetimizin bize örettiklerine srtn m dönmeliyiz? Dünyann önünde diz çökmeyen, güçlü bir Türkiye var dedi.

Ana Sayfaya Git